VV Nieuwerkerk dertiende partner Feyenoord Academy

VV Nieuwerkerk dertiende partner Feyenoord Academy

5 reacties 5
Bron: Feyenoord.nl
Foto: FR-Fans.nl

Feyenoord heeft een nieuwe samewerkingspartner mogen verwelkomen. Vertegenwoordigers VV Nieuwerkerk en de vertegenwoordigers van de Rotterdammers ondertekenden een contract voor drie jaar. De samenwerking is als Academypartner en met VV Nieuwerkerk zijn dat er inmiddels dertien.

Feyenoord heeft de samenwerkingspartners nodig om in de regio talenten te kunnen scouten, maar ook om clubs te helpen met het opleiden van jeugdspelers. Ze ondersteunen clubs op zowel technisch als organisatorisch vlak. ‘We zijn blij dat we met VV Nieuwerkerk een volgende samenwerkingspartner mogen verwelkomen,’ zegt Remco Heerkens, Coördinator Academy Partners van Feyenoord op de website. ‘Dit betekent dat we met één van de grootste clubs van het district West 2 een samenwerkingsverband aangaan. Een van de doelen is om VV Nieuwerkerk te helpen met hun uitdagingen op technisch en organisatorisch vlak.’

Henry Rutten, bestuurslid Technische zaken van VV Nieuwerkerk, hoopt dat de samenwerking met Feyenoord er voor zorgt dat ze hun opleiding voor zowel spelers als trainers verder kunnen professionaliseren. ‘Het is de ambitie van onze club om de voetbalopleiding verder te professionaliseren en daarmee de kwaliteiten van zowel spelers als trainers te verhogen. Onder meer de kennisdeling met de partners van Feyenoord Academy zien wij daarin als een toegevoegde waarde.’

Academy Partners

Feyenoord Academy werkt inmiddels nauw samen met dertien partners. De Rotterdammers willen het jeugdvoetbal in de regio stimuleren. Het opleidingsklimaat wordt door de samenwerking naar een hoger niveau getild.

Feyenoord Academy heeft op dit moment in totaal dertien Academy Partners: Alphense Boys (Alphen aan den Rijn), BVV Barendrecht (Barendrecht), FC ’s-Gravenzande (’s-Gravenzande), HV & CV Quick (Den Haag), RBC (Roosendaal), SC Feyenoord (Rotterdam), SV Oranje Wit (Dordrecht), VV Spijkenisse (Spijkenisse), Spartaan’20 (Rotterdam), JVOZ (Vlissingen), VV Spirit (Ouderkerk aan den IJssel), VV Smitshoek (Barendrecht) en VV Nieuwerkerk (Nieuwerkerk aan den IJssel).

Lees ook
Lees ook