HUURLINGEN | Slory maakt eerste doelpunt in betaald voetbal, ook Bullaude trefzeker

In het seizoen 2024/2025 worden er achttien spelers verhuurd door Feyenoord aan andere clubs. Veelal voor het opdoen van meer ervaring en soms omdat spelers geen kans krijgen in het eerste en toch moeten spelen. In dit artikel worden de prestaties van deze huurlingen weergegeven. Zo krijgt men een goed beeld over de verrichtingen van de door Feyenoord verhuurde spelers.

ADO Den Haag - Telstar 1-1
Milan Hokke
Hokke begon op de bank in opnieuw een duel dat ADO niet wist te winnen. Dit keer wisten de Hagenezen Telstar niet te verslaan. Hokke mocht twintig minuten meedoen. Hij kwam nog tot een schot maar wist deze niet te verzilveren.

FC Dordrecht - Excelsior 2-2
Gabriele Parlanti, Korede Osundina, Jaden Slory, Devin Haen en Jayson Ezeb
Het is inmiddels niet meer nodig om te vermelden dat Haen, Osundina en Slory in de basis staan. Slory liet zich zien door in de 71e minuut de aansluitingstreffer te maken, wat zijn eerste doelpunt in het betaald voetbal betekende. Hij werd na 78 minuten gewisseld, net als Haen. Osundina ging er al eerder uit, in de 62e minuut. Parlanti zat dit keer wel op de bank en debuteerde in de 77e minuut. Ezeb zat niet bij de wedstrijdselectie.

Vitesse - Jong Ajax 2-2
Mikki van Sas
Van Sas moet zich vinden in een rol als bankspeler in Arnhem. Ook tegen Jong Ajax keepte hij niet.

Fortuna Sittard - PSV 1-3
Ezequiel Bullaude
Fortuna Sittard hield lang stand tegen PSV mede door Bullaude. PSV kwam op voorsprong maar de Argentijnse huurling wist in de 32e minuut de stand gelijk te trekken. Helaas wisten de Fortunezen deze stand niet vast te houden.

sc Heerenveen - FC Groningen 2-1
Ilias Sebaoui
Na enkele mindere resultaten wist het team van Sebaoui en Van Persie eindelijk weer te winnen. In een verhitte derby met twee rode kaarten wist Heerenveen aan het langste eind te trekken. Sebaoui voerde de meeste dribbels uit van iedereen (twee) en creëerde vier kansen.

NEC Nijmegen - Heracles Almelo 1-2
Shiloh ’t Zand en Mimeirhel Benita
Tegen de verwachtingen in won het team van ‘t Zand en Benita de wedstrijd tegen de bekerfinalist van vorig seizoen. Benita en ‘t Zand speelden een goede wedstrijd. ‘t Zand had een passnauwkeurigheid van 93%. Benita verdedigde veertien keer de bal uit, onderschepte vier keer een aanval en won vier keer de bal terug.

Feyenoord - NAC Breda 2-0
Leo Sauer
Een mooi affiche voor Sauer, die terug mocht keren in De Kuip. In het geel zwarte tenue stond hij tegen zijn werkgever in de basis. Het was geen overtuigende wedstrijd van de Slowaak, die dertien duels verloor en aanvallend weinig liet zien. Hij werd, onder luid applaus, na 83 minuten naar de kant gehaald.

CD Castellón - Racing de Santander 0-1
Thomas van den Belt
Na een spectaculaire uitwedstrijd vorig weekend kon het team van Van den Belt geen goede reeks voortzetten. In het thuisduel tegen Racing Santander werd met 0-1 verloren. Van den Belt speelde 90 minuten, was verdedigend sterk door acht keer de bal terug te winnen.

Oud-Heverlee Leuven - KV Kortrijk 1-1
Antef Tsoungui
Tsoungui zat niet bij de wedstrijdselectie. Het is niet bekend waarom.

FC Kopenhagen - AaB Fodbold 2-0
Marcos Lopez
Lopez zat door zijn rode kaart in de wedstrijd tegen Brondby IF nog altijd niet bij de wedstrijdselectie.

Hellas Verona - Torino FC 2-3
Marcus Pedersen
Pedersen zat 90 minuten op de bank bij de verassende koploper van Italië.

Lech Poznań - Śląsk Wrocław 1-0
Patrik Wålemark
Wålemark stond in de basis tegen Śląsk Wrocław, aan de linkerkant. Hij creëerde een kans en schoot twee keer. Na 63 minuten werd hij gewisseld.

Rangers FC - Dundee FC (League Cup) 3-0
Neraysho Kasanwirjo
Kasanwirjo heeft eindelijk zijn debuut gemaakt voor de Schotse club. Het was een invalbeurt van negen minuten. Door twee doelpunten van oud-Feyenoorder Cyriel Dessers bekert Rangers FC verder. Reageren