Read: 'Dat is een goed gevoel, niet te beschrijven eigenlijk'

Givairo Read maakte vorig seizoen al regelmatig minuten in het eerste en viel zelfs in tegen AS Roma. Afgelopen weekend liet ook Brian Priske hem invallen tegen NAC Breda. De 18-jarige rechtervleugelverdediger is in gesprek met Voetbal International over zichzelf.

Het is inmiddels niet bijzonder meer als Read bij de wedstrijdselectie zit en op de bank in De Kuip mag zitten. Zo af en toe mag hij dus ook invallen. 'Dat is een goed gevoel, niet te beschrijven eigenlijk. Iedereen droomt daarvan als kleine jongen', zegt Read. Op korte termijn is zijn hoofddoel om basisspeler te worden in Feyenoord 1. 'Gewoon zoveel mogelijk minuten in het eerste.' Dat wil hij doen door heel veel te trainen en goed te leven en luisteren.

Lutsharel Geertruida

Om zichzelf als speler te ontwikkelen kijkt Read ook naar andere rechtsback uit de top van het voetbal. Zo ook naar een oud-ploeggenoot. 'Ik kijk eigenlijk naar veel rechtsbacks. Vooral naar Geertruida. Ik werkte ook met hem samen, dan is het ook makkelijk om van hem te leren.' Het is alleen niet dat Read veel vragen stelde aan Geertruida om te leren. 'Ik ben niet het type die veel vragen stelt. Ik kijk en dan probeer ik het na te doen en te kijken of het werkt bij mij. Ik zag bij hem de rust die hij aan de bal had, hij liep waar hij wilde en alles ging gewoon goed.' Hoewel Read zegt dat hij het eigenlijk niet leuk vindt om naar voetbal te kijken, geeft hij Kyle Walker, João Cancelo, Jeremie Frimpong en Denzel Dumfries op als voorbeelden van hem.  Reageren

Lees ook

Meer nieuwsberichten