UITGELICHT | Aanvoerder Timber neemt Feyenoord bij de hand

Feyenoord moest na de zware nederlaag tegen Bayer Leverkusen tegen NAC Breda aantonen dat er nog voetbal in de ploeg zit. De wedstrijd werd uiteindelijk eenvoudig gewonnen, al was het voetbal niet altijd even goed. Captain Quinten Timber nam het elftal bij de hand. 

Datawebsite Fotmob.com riep Timber uit tot de man van de wedstrijd met een 8,4. De middenvelder nam zijn verantwoordelijkheid bij het penaltymoment, maar ging ook voorop in de strijd. Hij had in totaal 30 passes in huis waarvan er 26 aankwamen. Hij creëerde twee kansen en met een xG van 0,92 was het doelpunt te verwachten. 

Aanval

Aanvallend, waar Feyenoord de meeste tijd mee bezig was, kon hij zichzelf onderscheiden door twee kansen te creëren. Daarnaast had 58 balcontacten in aanvallend opzicht. Hij dribbelde in de wedstrijd vier keer en drie van de dribbels waren succesvol. Timber schoot drie keer richting doel, waarvan één schot tussen de palen. 

Verdedigend

Timber staat bekend om zijn werklust en ook tegen NAC Breda verzaakte hij niet. Hij tackelde twee keer en twee keer lukte de tackle. In totaal kwam Timber tot zes verdedigende acties en al deze acties waren succesvol. Timber ging dertien duels aan en kwam daarin acht keer als winnaar uit de bus. 

FR-Fans.nl beoordeling

Ook de bezoekers van FR-Fans.nl zagen Timber een goede wedstrijd spelen, hij staat op dit moment op een 7.8. Eén speler is volgens de bezoekers van FR-Fans.nl echter beter dan Timber in de wedstrijd tegen NAC. Inbeom Hwang staat op een 8.2

  Reageren

Lees ook

Meer nieuwsberichten