'Van een nummer 6 wordt ook verwacht dat hij zich met het aanvalsspel bezig houdt''

Feyenoord lijkt de strijd met PSV aan te moeten gaan, maar zijn de Rotterdammers er wel klaar voor? Er wordt gezegd dat de Eindhovenaren nog geen zware wedstrijden hebben gehad, maar dat heeft Feyenoord ook niet. In de AD Voetbalpodcast van het Algemeen Dagblad is Mikos Gouka duidelijk. 

PSV won weer eenvoudig, dit keer van Fortuna Sittard, ook Feyenoord won. "Ajax en Feyenoord hebben geen zware wedstrijden gehad in Nederland, maar te veel punten laten liggen. Misschien is het utopie om te denken dat ze de titelstrijd aan kunnen gaan met PSV." 

Feyenoord kwam tegen NAC Breda niet in gevaar, maar toch is het volgens Gouka niet zomaar te verwachten dat de Rotterdammers echt mee gaan doen om de titel. "Met Inbeom Hwang lijkt het middenveld nu op zijn plek te vallen, maar dat kan alleen in wedstrijden tegen clubs waarin Feyenoord domineert. Toch is de nummer 6 positie volgens Priske niet meer de plek waar een speler vlak voor zijn verdediging de ballen wegrost. Van een nummer 6 wordt ook verwacht dat hij zich met het aanvalsspel bemoeit. 

Gimenez

Santiago Gimenez viel uit in de wedstrijd, maar volgens Gouka hoeft dat niet perse een probleem te zijn. "Dit kan ook wel een moment zijn dat alles weer even op zijn plaats valt. Gimenez kan echt even rust pakken. Daarnaast kan hij alle drukte van de mogelijke transfer naar Nottingham Forest even naast zich neerleggen. Het zou best is kunnen zijn dat dit het begin punt is van een nieuwe start. 

Ueda

Ayase Ueda scoorde de bevrijdende 1-0 na een voorzet van Gijs Smal. De Japanse spits scoorde zijn eerste van het seizoen. "Dat Gimenez uitviel is natuurlijk sneu, maar het kan voor Ueda wel het moment zijn zich te kunnen bewijzen." 

Ueda zal het nu moeten laten zien, niet alleen in invalbeurten. "Dit zal voor hem meer voelen als een echte kans, niet af en toe een invalbeurt. Die goal was al goed voor zijn zelfvertrouwen. Nu moet hij het laten zien in de wedstrijden waarin het er echt om gaat." Reageren

Lees ook

Meer nieuwsberichten