Van Eersel kritisch: 'Dan zijn er geen alternatieven'

Feyenoord won eerder op de dag van NAC Breda met 2-0, ondanks het stroeve spel van de Rotterdammers. De ploeg van coach Brian Priske had weinig te duchten van de Bredenaren, waardoor Timon Wellenreuther een hele makkelijke middag beleefde in De Kuip. De Duitser hoefde zo goed als geen werk te verrichten. 

Bij Podcast Feyenoord op RTV Rijnmond, die terug te luisteren is op Spotify, geeft Dennis Kranenburg dan ook dat wanneer er sprake was van een gevaarlijk moment voor de goal van Wellenreuther dat kwam door persoonlijke fouten in de verdediging. 'Je kunt zeggen dat een wedstrijd als vandaag voor vertrouwen zorgt.' De RTV Rijnmond-verslaggever zegt verder onder de indruk te zijn van de Zuid-Koreaan Inbeom Hwang en van de ingevallen centrale verdediger Facundo González.

Zijn college Dennis van Eersel begint zijn verhaal in deze podcast met een duidelijke opmerking over het middenveld van Feyenoord. 'Tegen NAC kan het nog wel met dit middenveld, maar tegen betere tegenstanders, vooral in Europa, vind ik dit een te aanvallend middenveld', doelend o.a. op Inbeom Hwang die op de positie van de verdedigende middenvelder speelde. Volgens Van Eersel zijn er verder geen goede alternatieven, omdat Antoni Milambo, Calvin Stengs en Quinten Timber alledrie in principe aanvallende middenvelders zijn en Ramiz Zerrouki niet goed genoeg is om die positie in te vullen. 'Dan zijn er geen alternatieven', aldus Van Eersel.

Van Eersel geeft vervolgens ook aan niet onder de indruk te zijn van Ibrahim Osman. Volgens de RTV Rijnmond-verslaggever kwam dat vooral omdat hij in grote delen van de eerste helft onzichtbaar was. 'Er is me niet zo veel van bijgebleven', vervolgt Van Eersel. 'Hij liet één keer zijn snelheid zien bij een lange bal van Wellenreuther, waarbij hij ook het overzicht bewaarde richting Milambo. Dat deed hij goed.'

Tot slot wordt ook het optreden van Jordan Lotomba besproken, die gehaald is als vervanger van de vertrokken Lutsharel Geertruida. Over het algemeen zijn de heren van RTV Rijnmond niet positief. Zo zegt Dennis Kranenburg: 'Zijn timing bij kopduels is heel slecht. Verdedigend vind ik hem geen indruk maken, met balbezit ook niet.' Kranenburg vraagt zich dan ook hardop af: 'Waarom stel je Givairo Read niet op?' Van Eersel is het daarmee eens en zegt: 'Ik heb Lotomba nu een aantal keer in actie gezien en ik heb niet de overtuiging dat hij ineens de pannen van het dak gaat spelen bij Feyenoord', sluit Van Eersel af. Reageren

Lees ook

Meer nieuwsberichten