DE TEGENSTANDER | De Parel van het Zuiden

NAC Breda, de tegenstander van Feyenoord in de aankomende Eredivisie-wedstrijd op zondag 22 september 2024, promoveerde afgelopen seizoen na een indrukwekkende en onverwachte zegereeks in de play-offs. Na een wisselvallig seizoen in de Keuken Kampioen Divisie wist NAC op het juiste moment vorm te vinden en via spectaculaire overwinningen een ticket naar de Eredivisie veilig te stellen.

Huidige Vorm en Resultaten

NAC Breda heeft het dit seizoen moeilijk in de Eredivisie. De promovendus staat momenteel op zes punten na vijf speelrondes, waarmee ze zich in het onderste deel van de ranglijst bevinden. Hun verdediging is kwetsbaar gebleken, met elf tegendoelpunten in slechts vijf wedstrijden. De ploeg begon het seizoen met zware nederlagen, zoals een 4-1 verlies tegen FC Groningen en een 4-0 nederlaag tegen sc Heerenveen. Deze uitwedstrijden zijn tekenend voor de defensieve problemen van NAC, vooral buitenshuis.

Thuis weet de Parel van het Zuiden wel te verrassen: in augustus overrompelde NAC met een 2-1 overwinning nog Ajax. Dit resultaat toonde aan dat de ploeg, ondanks de wisselvallige vorm, in staat is tot verrassingen. Het is echter duidelijk dat NAC meer consistentie moet vinden om zich in de Eredivisie te handhaven.

Uitwedstrijden: Problemen Van Huis

NAC's prestaties buitenshuis zijn zorgwekkend. In hun eerste twee uitwedstrijden kregen ze zware nederlagen te verduren, waarbij ze in beide wedstrijden vier doelpunten incasseerden. Dit toont aan dat de ploeg vooral op vreemde bodem moeite heeft om defensief stabiel te blijven. Historisch gezien heeft NAC ook een slechte staat van dienst in De Kuip, waar de ploeg sinds 2009 niet meer heeft gewonnen.

Hoewel NAC verdedigend kwetsbaar is, hebben ze aanvallend nog wel enkele wapens. Vooral bij standaardsituaties zijn ze gevaarlijk gebleken, met doelpunten uit vrije trappen en corners die cruciaal waren in hun overwinningen tegen Ajax en Fortuna Sittard. Deze tactiek kan tegen Feyenoord wederom van belang zijn, aangezien NAC in open spel moeite heeft om kansen te creëren.

Aan de andere kant is de verdediging van NAC een groot punt van zorg. Elf tegendoelpunten in vijf wedstrijden is een teken dat de ploeg moeite heeft om tegenstanders op afstand te houden. Zeker in een uitwedstrijd tegen een aanvallend sterk Feyenoord zal dit een factor zijn die extra aandacht vereist.

Eredivisie Stand en Vooruitzichten

Met zes punten uit vijf wedstrijden bevindt NAC zich op plek 13 maar ook dicht bij de gevarenzone van de Eredivisie. De ploeg zal punten moeten blijven pakken, om degradatie te voorkomen. NAC Breda beschikt dit seizoen over Leo Sauer, een talentvolle aanvaller die op huurbasis van Feyenoord komt. Sauer, een 18-jarige buitenspeler, maakte vorig seizoen indruk in het eerste elftal van Feyenoord en staat bekend om zijn snelheid en dribbels. Zijn verhuur aan NAC biedt hem de kans om meer speeltijd op het hoogste niveau te krijgen en verdere ervaring op te doen in de Eredivisie.

Vermoedelijke opstelling NAC Breda

Bielica, Valerius, Greiml, Van den Bergh, Kemper; Balard, Oldrup Jensen, Janosek, Garbett; Ómarsson, Sauer Reageren

Lees ook

Meer nieuwsberichten