Feyenoord - NAC Breda in het teken van Sophia Kinderziekenhuis

Feyenoord - NAC Breda in het teken van Sophia Kinderziekenhuis

5 reacties 5
Bron: Feyenoord.nl
Foto: VK Sportphoto

Feyenoord – NAC Breda is een zogenaamde Sophiawedstrijd. Een jaarlijkse wedstrijd die door Feyenoord en het ziekenhuis worden georganiseerd. In en rondom het stadion kunnen supporters dan ook een bijdrage schenken aan het ziekenhuis.

Elk seizoen staat een van de thuiswedstrijden van Feyenoord in teken van de samenwerking met het Erasmus MC Sophia Kinderziekenhuis, ofwel de traditionele Sophiawedstrijd. Hierbij wordt geld ingezameld voor een goed doel. De totale opbrengst van de donaties van Feyenoord-supporters wordt door de club overgedragen aan het Sophia Kinderziekenhuis. Ook dit jaar hoopt de club veel geld in te zamelen.

Feyenoord zegt hier zelf over:
‘Dit jaar gaat de opbrengst van de collecte naar het Kinderhart. Ongeveer 1 op de 100 baby’s wordt geboren met een hartafwijking. Het Erasmus MC Sophia Kinderziekenhuis is het enige ziekenhuis in Nederland waar harttransplantaties bij kinderen worden uitgevoerd. 
Dankzij de samenwerking van diverse specialisten bieden zij de best mogelijke zorg, wat de overlevingskansen aanzienlijk heeft verhoogd. Maar het blijft streven naar meer: met het opgehaalde geld kan verder onderzoek doen en behandelingen blijven verbeterd om de kwaliteit van leven van deze kinderen te vergroten.’

Op de website van Feyenoord is het verhaal te lezen over Logan, een jongetje van zes jaar oud met een aangeboren hartafwijking. Zijn droom: spelen bij Feyenoord.

Lees ook