Kieft fileert Feyenoord-speler: 'Hij laat werkelijk niets zien wat op herstel duidt'

Kieft fileert Feyenoord-speler: 'Hij laat werkelijk niets zien wat op herstel duidt'

20 reacties 20
Bron: Telegraaf.nl
Foto: Pro Shots

Oud-speler Wim Kieft is kritisch in zijn column voor De Telegraaf. De spits gaat in op het niveau van de Nederlandse clubs, maar kijkt ook nog even naar de spits van Feyenoord. Volgens Kieft zit Santiago Gimenez in een vormcrisis die veel te lang duurt.

Kieft begint scherp: ‘Dat het niveau van de Eredivisie internationaal weinig voorstelt, zag je aan de midweekse avonturen van PSV en Feyenoord.’ Hij doelt hier uiteraard op het kansloze verlies van de twee teams die vorig seizoen nummer 1 en 2 van de Eredivisie waren met dominant en goed voetbal.

Afgelopen donderdag

Kieft gaat verder over de club uit Rotterdam-Zuid: ‘Feyenoord bleek tegen Bayer Leverkusen een jasje te hebben uitgedaan. De ploeg oogde lamgeslagen en leek zich bij voorbaat neer te leggen bij een nederlaag tegen de Duitse kampioen.’ Hij besluit zijn tekst met: ‘Er is onvoldoende kwaliteit gekocht.’ Kieft denkt zelfs dat AZ en Ajax betere papieren hebben om achter PSV, als tweede, te eindigen.

Veeg uit de pan

Twee spelers krijgen er in het bijzonder van langs, Ramiz Zerrouki en Santiago Gimenez. ‘Hoe lang kun je in een crisis zitten als je kwaliteiten bezit als speler? Niet zo lang als de Mexicaan. Hij laat werkelijk niets zien wat op herstel duidt. Nog geen sprankeling.’

Lees ook