UITGELICHT | Hwang toont gelijk zijn toegevoegde waarde

UITGELICHT | Hwang toont gelijk zijn toegevoegde waarde

9 reacties 9
Bron: Fotmob.com
Foto: Pro Shots

Feyenoord verloor gisteren volledig kansloos van Bayer Leverkusen. De Rotterdammers liepen vooral in de omschakeling telkens in het mes. Volgens de statistiekenwebsite Fotmob.com waren vooral Ramiz Zerrouki, Jordan Lotomba en Timon Wellenreuther onvoldoende. Opvallend is dat nieuwkomer Inbeom Hwang zonder groepstraining gelijk de beste was. 

De Zuid-Koreaanse middenvelder liet direct zien een toegevoegde waarde te kunnen in het elftal van Brian Priske en kreeg het hoogste cijfer op basis van statistieken een 6,7. Opvallend gezien hij nog geen groepstraining die gericht was op tactiek heeft meegedaan.

Aanvallend

In aanvallend opzicht liet hij zich regelmatig zien en toonde hij zijn inzicht. Feyenoord speelde over het algemeen weinig klaar in aanvallend opzicht, maar Hwang schoot wel twee keer op goal, waarvan één keer tussen de palen. Hij verstuurde 62 passed waarvan er 51 aankwamen bij zijn medespleers. 

Verdedigend

Ook verdedigend kon hij regelmatig zijn kwaliteiten showen. Hij veroverde vijf keer de bal. Hij ging negen duels aan waarvan hij er vijf won. De 1,77 lange middenvelder won drie van zijn drie luchtdiuels.

Ook de bezoekers van FR-Fans.nl zagen Hwang uitblinken tegen Bayer 04 Leverkusen. In de beoordelingen staat de middenvelder momenteel bovenaan als het gaat om het hoogtse cijfer. Hwang heeft daar op het moment van schrijven een 7,4.

Lees ook