'Uiteindelijk heb ik geen eerlijke kans gehad en geen minuut gespeeld'

'Uiteindelijk heb ik geen eerlijke kans gehad en geen minuut gespeeld'

3 reacties 3
Bron: Ad.nl
Foto: Pro Shots

Lennard Hartjes is inmiddels geen speler van Feyenoord meer, maar staat onder contract bij stadsgenoot Excelsior. De middenvelder, die in de jeugdopleiding van Feyenoord speelde, werd afgelopen seizoen ook al verhuurd aan Excelsior. In augustus 2023, tijdens een training in aanloop naar de wedstrijd tegen Ajax, raakt hij zwaar geblesseerd.

De blessure heeft veel impact gehad op de jongeling. Ondanks dat hij zelf het veld af kon lopen, bezoekt hij toch een ziekenhuis waar een MRI-scan gemaakt wordt. Een dag later hoort hij dat zijn voorste kruisband is afgescheurd. 'De blessure heeft echt een flinke impact op mij gemaakt, ja', zegt Hartjes in gesprek met het Algemeen Dagblad. Uiteindelijk revalideert hij bij Feyenoord. Die revalidatie loopt voorspoedig en hij hoopte zelfs nog minuten te kunnen maken voor Excelsior tijdens de play-offs om promotie/degradatie. Feyenoord vond minuten maken geen goed idee.

Kans bij Feyenoord

Hartjes had deze zomer een aflopend contract. Zelf wilde hij voor zijn kansen gaan bij Feyenoord. Hij sprak met Brian Priske. 'Ze vertelden me dat ze mij niet kwijt wilden en dat ik óf een kans zou krijgen bij Feyenoord óf zou worden verhuurd en mijn contract verlengen. Uiteindelijk heb ik geen eerlijke kans gehad en geen minuut gespeeld.'

Voor Hartjes is een vertrek de enige optie, waardoor hij een driejarig contract bij Excelsior tekent. Hij heeft inmiddels zes wedstrijden in de Keuken Kampioen Divisie gespeeld. Op trainingen durft hij echter nog niet voluit te gaan omdat hij bang om een blessure op te lopen. In de wedstrijden heeft hij daar geen last van.

Lees ook