'Het was bij vlagen ontluisterend'

'Het was bij vlagen ontluisterend'

12 reacties 12
Bron: Ad.nl
Foto: Pro Shots

Feyenoord was tegen Bayer Leverkusen een speelbal in het miljardenbal de Champions League. Nadat PSV dinsdag al flink klop kreeg, kregen de Rotterdammers gisteren nog een extra harde klap. In de AD Voetbalpodcast van het Algemeen Dagblad kijkt Johan Inan terug op de wedstrijd. 

Feyenoord had aan PSV kunnen zien dat Nederland er niet goed opstaat in Europa. "Wij dachten dat PSV werd afgeschminkt in Turijn, maar dit was nog een tandje erger", begint Inan. "Ik vond het schrijnend om te zien. Feyenoord gaf de tegenstander te vaak vijftig, zestig meter kado. En de ruimte die ze weggaven bij de tweede paal ...Het was bij vlagen ontluisterend."

Inan is verbaasd over de spelopvatting van Feyenoord. "Dan ben je gewend van de afgelopen seizoenen dat Feyenoord zelfs in Europa de tegenstander bij de strot grijpt. Dat gebeurd enigszins, maar dan 0-1 en is het weg."

Het was vooral een foutenfestival. "Ik vond het schrijnend om te zien, waar ik heel erg van schrok was Zerrouki die in het begin een veermannetje deed. Waar ik vooral van schrok was goal twee en drie waren tegenstanders zo 50 60 meter kan overbruggen, dat betekent dat het elftal niet in balans is."

Ook Gernot Trauner komt aan bod. Hoe kan het dat hij er ineens als gemiddelde voetballer. "Ik denk dat dat het verschil is tussen de top trainer en de modale trainer. Een modale speler lijkt onder goede trainer in één keer heel goed en een modale speler onder modale trainer vallen ze wat eerder door de mand."

Brian Priske krijgt een hoop kritiek. "De aankopen lijken ook tegen te vallen." Dennis te Kloese krijgt er van langs. "De aankopen lijken ook matig. Ik had het gevoel dat Arne Slot dat de afgelopen seizoenen nog een beetje kon compenseren. Er lijken spelers aangetrokken zonder te kijken hoe je een team opbouwt."

Lees ook