Feyenoord start Champions League met ruim verlies tegen Bayer 04 Leverkusen

136 reacties 136
Bron: FR-Fans.nl

Feyenoord heeft donderdagavond in De Kuip de wedstrijd in de Champions League verloren van Bayer 04 Leverkusen. De Duitse kampioen was met 0-4 te sterk. De vier doelpunten werden allemaal in de eerste helft gemaakt.

Feyenoord begon aardig, maar slordig balverlies van Ramiz Zerrouki leidde de 0-1 in. De Rotterdammers dachten even de gelijkmaker te maken, maar Zerrouki bleek buitenspel te staan. Niet lang daarna verdubbelde Bayer de voorsprong.

Nog voor rust deelde de Duitse kampioen nog twee klappen uit. Eerst via Wirz, na een voorzet van Frimpong. Een schlemielig eigen doelpunt van Timon Wellenreuther zorgde ervoor dat Feyenoord met 0-4 de rust in ging.

Na rust geloofde Leverkusen het wel. Feyenoord probeerde nog wat, maar kon niet echt een vuist maken. Trauner dacht nog even een penalty te claimen, maar de VAR besliste anders. Ueda scoorde de eretreffer, maar ook die was niet gegund. De grensrechter en VAR zagen dat de Japanner even voor de aanval al in buitenspelpositie de bal terugspeelde.

Zo begint Feyenoord het nieuwe Champions League-avontuur met een van de grootste thuisnederlagen ooit in Europa. De Rotterdammers staan na de eerste speeronde 35e van de 36 clubs.