'Het was voor ons geen hogere wiskunde'

'Het was voor ons geen hogere wiskunde'

Bron: Ad.nl
Foto: FR-Fans.nl

Feyenoord presenteerde deze week het derde tenue. Dit tenue is ontworpen door het Rotterdamse merk Clan de Banlieue. Supporters zijn blij, want het is sinds lange tijd weer een shirt dat de kleuren groen / wit heeft.

Richard Lopes Mendes van Clan de Banlieue vond de keuze voor het groen wit logisch, aangezien het de kleuren van Rotterdam zijn. Vier jaar geleden al werden zij gebeld door Feyenoord. 'We begonnen toen al met sparren en ik wilde het allemaal goed doen, dus er zijn wat jaren overheen gegaan', aldus Lopes Mendes tegenover het Algemeen Dagblad.

Niet alleen het derde tenue is ontworpen door Clan de Banlieue, maar ook verschillende trainingspakken en andere sportkleding van de club. Deze hebben allemaal de groen-witte kleur. In 2020 werd het groen-witte uitshirt van het seizoen 2003-2004 verkozen tot mooiste uitshirt van Feyenoord ooit. 'Het was voor ons geen hogere wiskunde. We wilden iets kiezen dat past bij het moment waar we in zitten.'

Champions League

In de Champions League, dat vandaag voor Feyenoord start, mogen er maar twee sponsors op het shirt staan, waardoor Banlieue niet zichtbaar zal zijn. Tijdens de Eredivisie zal het tenue wel zichtbaar zijn.

Lees ook
Feyenoord, Castore en Banlieue presenteren derde tenue
Nieuws

Feyenoord, Castore en Banlieue presenteren derde tenue

Lees meer over
Lees ook