Supportersgeduld beloond: 'Een écht Rotterdams ontwerp'

Supportersgeduld beloond: 'Een écht Rotterdams ontwerp'

7 reacties 7
Bron: Rijnmond.nl
Foto: Pro Shots

Jarenlang riep Het Legioen om een groen-wit Feyenoord-shirt zoals het uitshirt in het seizoen 2003/2004. Dinsdag was het eindelijk zover: in samenwerking met het Rotterdamse lifestylemerk Clan de Banlieue werd het nieuwe derde shirt van dit seizoen gepresenteerd. Voor Banlieue-designer David de Ruiter is het een droom die uitkomt, zo zegt hij tegen Rijnmond.

Gevochten voor het ontwerp

David heeft naar eigen zeggen jaren gevochten voor de samenwerking met Feyenoord, samen met Banlieue-eigenaar Richard Lopes Mendes. Nadat vanaf 2023 het Britse Castore de kleding van Feyenoord voor zijn rekening nam, leek er ineens iets mogelijk. Wanneer het licht dan eindelijk op groen gaat, slaat David aan het ontwerpen. Castore gaf eerst aan niet mee te willen werken aan het opnieuw uitbrengen van een eerder shirt: "Uiteindelijk hebben we ze toch weten te overtuigen met onze passie voor een écht Rotterdams ontwerp."

Het groen-witte uitshirt van het seizoen 2003/2004 komt uit een tijd waarin een 23-jarige Dirk Kuyt en een 20-jarige Robin van Persie samen voetbalden in Feyenoord 1. Het nostalgie-gevoel bij het shirt is groot. In 2020 werd het gekozen door het Legioen als mooiste Feyenoord-uitshirt ooit. Het nieuwe derde shirt is er volgens David dan ook eentje voor de supporters.  De supporters lijken heel tevreden met het ontwerp: de eerste reacties op sociale media zijn zeer positief. “Mijn telefoon ontploft sinds de presentatie van het nieuwe shirt, maar dat is alleen in positieve zin. Het is heel onwerkelijk.”

De echte campagne komt nog

De Feyenoord-fans die gelijk naar de fanshop willen racen, moeten helaas nog even geduld hebben: het shirt is pas vanaf 25 september verkrijgbaar. David verklapt alvast iets over hoe de campagne eruit komt te zien. met legendes die in 2003/2004 in het oude shirt hebben gespeeld ook terug. "We zijn dus nog lang niet klaar."

Lees ook
Feyenoord, Castore en Banlieue presenteren derde tenue
Nieuws

Feyenoord, Castore en Banlieue presenteren derde tenue

Lees ook