Blinker tempert verwachtingen: 'Het zou volgens mij niet raar zijn als dat helemaal niet gebeurt'

Feyenoord maakt onder Brian Priske nog geen onuitwisbare indruk. De Rotterdammers zijn vol in opbouw en lijken nog niet klaar voor de Champions League die vanavond van start gaat tegen de kampioen van Duitsland. 

Oud-Feyenoorder Regi Blinker blikt bij de NOS vooruit op het duel en kijkt naar de huidige staat van Feyenoord. Dat Feyenoord niet de gewenste start heeft is een understatement. Onder de nieuwe trainer Brian Priske speelde de club in de eredivisie al drie keer gelijk, waaronder tegen twee promovendi: Willem II en FC Groningen. De achterstand op PSV bedraagt al zes punten. "Jazeker, de resultaten vallen ontzettend tegen", zegt Blinker die Priske wel de tijd wil geven om op te bouwen.

Volgens Blinker wordt er te makkelijk vanuit gegaan dat Priske wel dezelfde resultaten gaat halen als Arne Slot. Het zou volgens mij niet raar zijn als dat helemaal niet gebeurt."

Spelsysteem

Blinker vindt ook dat er nogal veel wordt opgehangen aan het systeem waar Priske mee begon, maar alweer vanaf stapte. Blinker denkt dat het niet zozeer om 3-4-3 of 4-3-3 gaat. "De intentie om aanvallend voetbal te spelen was er wel degelijk, met een hoge intensiteit en veel druk. Het gaat wat mij betreft vooral om de filosofie."

Spelopvatting

Feyenoord was onder Slot vooral bekend om de spelopvatting. Dwingend in balbezit en snel de tegenstander onder druk zetten bij balverlies. Onder Priske, zo blijkt uit onderliggende data van Opta, is dat zeker minder geworden.

Rinus Israël zou als hij een succesvol coach over zou nemen niet te veel veranderen. "Als je een succesvolle ploeg overneemt, met een goede speelwijze, dan zou ik daar niet al te veel aan rommelen. Maar goed, ze missen ook wel een paar jongens, hè", zegt Israël die doelt op het vertrek van Mats Wieffer, Lutsharel Geertruida en Yankuba Minteh. Het moet nog maar blijken hoe dat opgevangen wordt.

  Reageren

Lees ook

Meer nieuwsberichten