'Dit zijn de afkickverschijnselen van de Feyenoordsupporters'

Feyenoord neemt het vanavond in de Champions League op tegen Bayer Leverkusen. De Rotterdammers hopen in De Kuip op een magische avond. In de AD Voetbalpodcast van het Algemeen Dagblad gaan ze ervanuit dat het is zonder huddle, nadat Brian Priske op Instagram plaatste dat de kleine cirkel voorbij is.

Sjoerd Mossou vindt dat de huddle een veel te groot ‘ding’ is geworden. “We zijn er net aan gewend, maar nu moeten we er alweer afscheid nemen”, zegt Mossou. “De huddle is gesneuveld.”

Priske lijkt volgens het AD wel zijn oren te laten hangen naar opmerkingen die binnen de club geplaatst worden. “Daar lijkt het wel op. Hij gooit wel een aantal van zijn handelswijzen overboord. Eerst een speelwijze en nu de huddle. Je kunt zeggen dat hij zijn oren laat hangen naar het publiek en de media, Je kunt ook zeggen bij zoiets kleins waarom zal je dan heel koppig doorgaan.” Mossou vindt vooral dat het allemaal een vreemde gang van zaken is. “De kern is natuurlijk, dit is een bijzaak dat een hoofdzaak geworden.”

Afscheid huddle

Is de afschaffing van de huddle nu vooral, omdat er chagrijn ontstaat om dat het anders gaat dan onder Arne Slot? “100% daar hoef je niet voor gestudeerd te hebben. Het is natuurlijk niet alleen de media. Er is gewoon chagrijn, ergens is het ook gek hè er is vooraf al gezegd dat de opvolger van Arne Slot het moeilijk zou krijgen. Als hij het dan moeilijk krijgt verbazen mensen zich daarover. Hij wordt ook niet echt geholpen door de nieuwe spelers waarvan nog maar moet blijken of ze zo goed zijn als gehoopt”, aldus Mossou in de podcast waar het afscheid van Arne Slot wordt vergeleken met stoppen met roken. “Dit zijn de afkickverschijnselen van de Feyenoordsupporters. Je kan het vooraf intekenen en het is dan ironisch dat het ook gebeurd”, aldus Mossou die vindt dat Priske vooral moet worden beoordeeld over de prestaties van het elftal. “Ik zou hem gewoon in de kern beoordelen, wat zie je aan ontwikkelingen in het elftal, zie je wat Feyenoord wil in het veld, zie je dat spelers een bepaalde ontwikkeling doormaken en vertalen naar het veld wat de trainer wil.”

Champions League

Vanavond begint de Champions League, is Feyenoord daar wel klaar voor? “Op basis van wat we gezien hebben natuurlijk niet. Het leuke is natuurlijk het is Europees voetbal, het is avond, DJ Panic is weer van stal gehaald en dan kan er best wel wat ontstaan. Realistisch gezien is Feyenoord er niet klaar voor.” Reageren

Lees ook

Meer nieuwsberichten