Krabbendam: 'Normaal gesproken is Leverkusen een maatje te groot'

Feyenoord speelt morgenavond in de UEFA Champions League tegen Bayer 04 Leverkusen. De Rotterdammers treffen de ongeslagen Duitse landskampioen, die dit seizoen wel al een keer verloor. De Duitsers zijn in een betere vorm dan Feyenoord, dat nog maar één keer wist te winnen in de Eredivisie. Martijn Krabbendam, Feyenoord-watcher namens Voetbal International, blikt vooruit in gesprek met Voetbal International.

Formatie en filosofie

Hoe staat Feyenoord ervoor? "Dat zullen we moeten afwachten. Niet goed als je kijkt naar de wedstrijd tegen FC Groningen. Dat gaf hij (Priske, red.) zelf ook al toe. Nu krijg je de Duitse kampioen op bezoek die vorig seizoen alleen verloor van Atalanta en nu Leipzig." 

Toevallig wel twee teams met de filosofie van Priske, merkt Krabbendam op, die ook aan de hoofdtrainer vroeg of hij terug grijpt naar hoe hij bij Feyenoord begon. "Hij zei dat hij dat zeker niet uitsloot, je kan er misschien wel vanuit gaan dat hij dat gaat doen, 3-4-3. Leverkusen heeft tegen ploegen die dat ook spelen twee wedstrijden verloren, dus Feyenoord zal zich op één of andere manier moeten aanpassen."

Niet kansloos

Krabbendam acht Feyenoord niet kansloos in het duel tegen Bayer Leverkusen. "Je bent nooit kansloos. De kans dat ze winnen is klein maar het kan wel. Je bent dan wel afhankelijk van een beetje geluk en het publiek dat tekeer moet gaan. Als dat op één avond allemaal samenvalt maak je een kans, maar normaal gesproken is Leverkusen een maatje te groot. Feyenoord moet een uitstekende individuele en teamprestatie leveren, maar als ze zo spelen als tegen Sparta en FC Groningen wordt het een kansloze missie", sluit hij af. Reageren

Lees ook

Meer nieuwsberichten