HUURLINGEN | Van den Belt voor het eerst trefzeker in Spanje, horroravond voor Sebaoui

Bron: FR-Fans.nl

In het seizoen 2024/2025 worden er zeventien spelers verhuurd door Feyenoord aan andere clubs. Veelal voor het opdoen van meer ervaring en soms omdat spelers geen kans krijgen in het eerste en toch moeten spelen. In dit artikel worden de prestaties van deze huurlingen weergegeven. Zo krijgt men een goed beeld over de verrichtingen van de door Feyenoord verhuurde spelers.

FC Den Bosch - ADO Den Haag 2-0

Milan Hokke
Hokke begon in de basis in de uitwedstrijd tegen FC Den Bosch. Na een 1-0 ruststand was de back in de kleedkamer achtergebleven. Hij won vier keer de bal terug en verdedigde twee keer de bal uit.

Jong PSV - ADO Den Haag 2-2

De Hagenezen kwamen in Eindhoven niet verder dan een 2-2 gelijkspel. Hokke mocht twee minuten meedoen.

FC Eindhoven - FC Dordrecht 0-0

Gabriele Parlanti, Korede Osundina, Jaden Slory, Jayson Ezeb en Devin Haen
Slory, Haen en Osundina stonden alle drie in de basis in Eindhoven. Parlanti zit nog altijd niet bij de selectie. De Italiaan was wel fit om te spelen, maar mogelijk komt het door een administratieve fout dat hij niet inzetbaar was, volgens het PZC. Jayson Ezeb zat ook niet bij de selectie. Osundina blonk wel uit door de meeste nauwkeurige passes te geven (14, 100% score). Slory werd na 76 minuten gewisseld en Haen speelde doelpuntloos 90 minuten.

Jong AZ - Vitesse 0-1

Mikki van Sas
Van Sas zat voor het eerst bij de wedstrijdselectie. Als tweede doelman zag hij vanaf de bank hoe Vitesse de wedstrijd won.

FC Emmen - Vitesse 3-3
Een doelpuntrijk duel in Emmen. Vitesse scoorde in de 90e minuut de 3-3, waardoor er toch een punt behaald werd. Van Sas zat ook tijdens deze wedstrijd op de bank.

NAC Breda - Fortuna Sittard 1-0

Ezequiel Bullaude en Leo Sauer
Bullaude kreeg in zijn eerste wedstrijd voor de Fortunezen een basisplaats. Hij speelde de eerste helft en werd in de rust gewisseld. De Argentijn had vijftien balcontacten en creëerde één kans. Sauer begon ook in de basis en werd na 66 minuten gewisseld. Hij schoot twee keer en creëerde ook één kans.

AZ - sc Heerenveen 9-1

Ilias Sebaoui
Een slachtpartij voor Van Persie en Sebaoui. Na een 2-1 ruststand ging het in de tweede helft hélemaal fout. Sebaoui, die in de 70e minuut gewisseld werd, was al getuige van vijf goals van AZ, waaronder vier gemaakt door Troy Parott. Na zijn wissel scoorde AZ nog eens vier keer. Sebaoui creëerde zelf twee grote kansen, drie schoten waarvan één de lat raakte. Zijn passnauwkeurigheid zat op 90%.

Heracles Almelo - Almere City FC 0-0

Shiloh ’t Zand en Mimeirhel Benita
Het team van ’t Zand en Benita kon geen potten breken tegen Almere City FC. Benita won negen duels van de twaalf en pakte een gele kaart. ’t Zand was als linkshalf goed voor drie kansen en drie schoten, waarvan één op doel.

CD Castellón - Cádiz CF 1-3

Thomas van den Belt
Van den Belt begon in de basis en speelde 66 minuten mee. Hij creëerde één kans en gaf twee nauwkeurige dieptepasses, maar kon geen aanval opzetten waar een doelpunt uit kwam.

UD Almeriá - CD Castellón 2-5
Een doelpuntrijk duel in Spanje. Het team van Van den Belt stond tot de 69e minuut met 0-4 voor, tot de thuisploeg wat terug deed. Daarna scoorde Castellón weer, de thuisploeg opnieuw ook en uiteindelijk was de laatste treffer ook voor Castellón: 2-5. Van den Belt was voor het eerst trefzeker, hij was goed voor de 0-2 in de 62e minuut. Daarnaast pakte hij wel een gele kaart.

Sint-Truidense V.V. - Oud-Heverlee Leuven 2-1

Antef Tsoungui
In de verloren  wedstrijd tegen Sint-Truidense V.V. mocht Tsoungui een half uur meedoen. Hij kon er niet voor zorgen dat Brahimi van de thuisploeg niet raak schoot.

FC Midtjylland - FC Kopenhagen 2-1

Marcos Lopez
Lopez zat door zijn rode kaart in de wedstrijd tegen Brondby IF niet bij de wedstrijdselectie.

Torino FC - US Lecce 0-0

Marcus Pedersen
In een bloedeloos gelijkspel speelde Pedersen één helft mee, de eerste. In een 3-5-2 formatie speelde de Noor aan de rechterkant als rechtermiddenvelder. Hij won drie keer de bal terug maar was aanvallend niet genoeg aanwezig.

Lech Poznań - Jagiellonia Bialystok 5-0

Patrik Wålemark
Wålemark mocht invallen toen het in het doelpuntrijke duel 2-0 stond. Hij mocht een half uur meedoen. Hij schoot twee keer waarvan één keer op doel gericht en creëerde één kans.

Dundee United - Rangers FC 0-1

Neraysho Kasanwirjo

In deze wedstrijd bleef Kasanwirjo opnieuw de gehele wedstrijd op de bank. De verdediger wacht nog altijd op zijn debuut.