Opta: Kans op achtste finales klein voor Feyenoord

Opta: Kans op achtste finales klein voor Feyenoord

44 reacties 44
Bron: The Analyst
Foto: Pro Shots

Feyenoord begint deze week aan een nieuwe Europese campagne. De Rotterdammers doen voor het tweede jaar op rij mee aan de Champions League. Door de nieuwe opzet van het toernooi is Feyenoord verzekerd van 8 wedstrijden op het hoogste niveau. 

In aanloop naar de Champions League, waarbij geen poules meer zijn maar 1 grote competitie, heeft databureau Opta de wedstrijden 10.000 keer gesimuleerd. Op basis van de simulaties wordt Feyenoord weinig kans toegedicht om de achtste finales te behalen.

26e plaats

Op basis van de simulaties wordt ingeschat dat Feyenoord op de 26e plaats eindigt. Dat zou net niet genoeg zijn om een tussenronde te spelen om alsnog de achtste finales te behalen. In 22,4 procent van de simulaties haalt Feyenoord de achtste finales van de Champions League wél. Daarnaast heeft Feyenoord 0,1 procent kans om de cup met de grote oren te winnen. 

Tegenstanders Feyenoord

Feyenoord weet wie de acht tegenstanders zijn. Bayer Leverkussen komt aankomende donderdag op bezoek in de Kuip. Bayern München, Red Bull Salzburg en Sparta Praag zijn de andere ploegen die de tempel aan de Nieuwe Maas komen bezoeken. De vier uitwedstrijden  zijn tegen Manchester City, SL Benfica, LOSC Lille en Girona. 

Opta heeft niet alleen op basis van spelersmateriaal gesimuleerd, maar ook op sterkte van de tegenstander. En de kans lijkt op basis van deze data dus klein dat Feyenoord de achtste finales van de Champions League haalt.

Lees ook