Jakobs: 'De man kan weinig goed doen'

Jakobs: 'De man kan weinig goed doen'

37 reacties 37
Bron: Vi.nl
Foto: Pro Shots

In Rondje Eredivisie, te vinden op VI Pro, wordt ingegaan op het dolende Feyenoord. Sjoerd Keizer spreekt met Freek Jansen en Geert-Jan Jakobs over de Rotterdamse club. Er is twijfel of trainer Brian Priske het tij nog kan keren in Rotterdam-Zuid.

Jansen: ‘Het is natuurlijk een dramatische start.’ De hoofdredacteur vindt dat er veel gekeken wordt naar afgelopen seizoen, maar er is weinig van geleerd. ‘Als je de tussenbalans opmaakt, dan is dat voor Feyenoord een dramatische start.’ Hij ziet ook dat het rommelig is in de selectie: ‘Er zijn geen directe versterkingen gekomen.’

‘Ze hadden het op een gegeven moment een beetje onder controle, maar daar speelde geen titelkandidaat', aldus Jansen. Jakobs relativeert wel: ‘Je hoort niemand dat die selectie geen versterkingen heeft, alles komt op het bordje van Priske terecht. De man kan weinig goed doen. Het is duidelijk dat voor veel mensen Priske de boosdoener is.’ Jansen vult aan: ‘Het doet me een beetje denken aan Alfred Schreuder ná Erik ten Hag.’ De erfenis is heel erg groot.

Huddle

De veelbesproken ‘huddle’ komt ook hier op tafel. Jansen vindt daar het zijne van: ‘Eigenlijk moet iemand aan de voorkant zeggen: Doe dat maar even in de kleedkamer.’ De baas van VI houdt niet zo van dit theater. Jakobs stelt daar tegenover dat Priske ook zichzelf moet kunnen blijven, dat Feyenoord hem niet in een Arne Slot kan veranderen: ‘Je moet zo’n man de tijd geven om die loodzware erfenis aan te pakken.’ Priske is uitvoerig gescout, dus Priske moet de tijd krijgen.

Steun

Jansen geeft nog een boodschap mee: ‘Liever met je eigen visie ten onder gaan. Alleen een huidige trainer moet wel compromissen kunnen sluiten.’ Aan tafel hopen ze dat Priske de steun krijgt van Dennis te Kloese, die de Deen nodig heeft. Daarnaast zien ze donderdag graag een intens avondje in De Kuip, waarbij Feyenoord zich vastbijt in Bayern Leverkusen.

Lees ook