COLUMN | Wakker worden meneer Priske

38 reacties 38

Zelfs met een nieuwe trainer en een lading nieuwe spelers zat ik zaterdag naar een ouderwetse wedstrijd van Feyenoord te kijken. Na een paar weken rust ging ik er eens lekker voor zitten, maar kwam al gauw bedrogen uit.

Mijn kinderen mochten nog eventjes tot de rust kijken (ze zijn nog jong). Toen ze al in bed lagen maar nog wakker waren, kwam ik naar boven om te zeggen dat Feyenoord met 2-0 voorstond, dus dat ze met een gerust hart konden slapen. Little did I know.

We zijn in relatief korte tijd een beetje verwend, of beter gezegd verpest, door Slot. Feyenoord trok dit soort moeizame (lees: slechte) wedstrijden over de streep. Sterker nog, een achterstand werd vaak nog in het laatste kwartier omgebogen. Nu is het andersom. In plaats van een 2-0 voorsprong uit te spelen, roep je het over jezelf af. Want eerlijk, de 0-2 van Paixao kwam al een beetje uit de lucht vallen. De 1-1 van Groningen zag ik stiekem nog eerder aankomen. Maar soms zit het mee. Dat FC Groningen daarna de aansluitingstreffer scoorde, was niet meer dan terecht.

Hoe knullig, of een beetje naïef, is het dan van Priske om doodleuk aanvaller Carranza voor een middenvelder in te brengen. Terwijl je net met Ueda en Osman al twee verse aanvalskrachten erbij hebt gezet. En nog een minuut of 10 te gaan hebt, wanneer je weet dat Groningen alles of niets gaat spelen. Consolideren. Vasthouden die voorsprong. Mes tussen de tanden, bloed aan de noppen, tijdrekken van mijn part, alle clichés je kent het - maar nooit vlak voor tijd weggeven. Met een ouderwetse chagrijnige Feyenoord-kater ging ik de zaterdagavond in.

Hopelijk leert Priske hiervan. Je zou denken van wel, maar het is niet de eerste keer dat 'ie met de opstelling goochelt. Feit is dat september nu al over de helft is en  Feyenoord al een behoorlijke achterstand heeft. Als je donderdag zo speelt tegen Leverkusen wordt je van de mat geveegd. En ik zou zondag NAC zelfs niet eens onderschatten. Werk aan de winkel voor Priske - en voor de spelers. Ik wil het liefst nog niet de term tussenjaar gebruiken, maar het begint er langzaam maar zeker een beetje op te lijken. Feyenoord, wakker worden!