UITGELICHT | Paixão blinkt uit ondanks matig resultaat

Feyenoord vergat te winnen van FC Groningen. De Rotterdammers lieten zich in de laatste 10 minuten de kaas van het brood eten. Er was veel commentaar, maar toch blonk er ook een Feyenoorder uit. Igor Paixão was goed voor een goal en zorgde voor veel dreiging. 

Paixão leek een van de weinige Feyenoorders die zich aan de malaise onttrok. Jordan Lotomba komt ook nog redelijk goed uit de verf. Statisitekenwebsite Fotmob.com geeft Paixão een 8.5, mede door zijn doelpunt. Lotomba krijgt een 7.7, mede door zijn assist bij het doelpunt van Paixão. 

Cijfers

De onderliggende cijfers van Paixão verklaren zijn 8.5. Zijn passnauwkeurigheid van 85 procent zorgt voor rust in het elftal. Zijn dribbels slaagden regelmatig en hij creëerde 1 kans voor zijn medespelers. 

Aanvallend

Aanvallend bracht de Braziliaan veel. Hij schoot 6 keer en alle 6 waren op goal. 1 daarvan werd een doelpunt, terwijl Etienne Vaessen aan de kant van Groningen de rest kon pareren. Zijn 2 dieptepasses kwamen aan bij een medespeler. Paixão gaf 7 voorzetten, daarvan kwam er 'slechts' 1 aan bij een medespelers. 

Verdedigend

Paixão verdedigde ook regelmatig. Hij won 5 duels en verloor er 4. Grondduels gewonnen won hij in 50 procent van de gevallen terwijl hij 100 procent van de luchtduels won. De vleugelspeler had 3 verdedigende actie en in alle gevallen won hij de bal terug. Reageren

Lees ook

Meer nieuwsberichten