Zechiël: 'We zouden volwassener moeten worden in de eindfase'

17 reacties 17
Bron: Feyenoord.nl

Feyenoord verloor gisteren opnieuw punten in de Eredivisie. In de Euroborg kwam Feyenoord niet verder dan een 2-2 gelijkspel tegen FC Groningen. Na afloop van de wedstrijd gaf Gjivai Zechiël een interview voor de camera van Feyenoord ONE.

'Wat ging er mis? Ik denk dat we een degelijke wedstrijd hebben gespeeld. We hebben een heel nieuw team. Ik denk dat we een degelijke wedstrijd hebben neergelegd. In de 80e minuut krijgen we een goal tegen, en dan voel je dat het wat spannender wordt. Dan zijn we als team gewoon niet scherp genoeg waardoor we ook nog de 2-2 tegen krijgen. Ik denk dat we alleen naar onszelf mogen kijken. We zouden het beter moeten doen en volwassener moeten worden in de eindfase.'

Feyenoord gaf in de eerste helft weinig kansen weg. Zechiël vertelt dat Feyenoord daar veel kracht uit heeft geput in de eerste helft. 'We wisten dat Groningen veel punten heeft voor hun doen, dus ze hadden er gewoon vertrouwen in. We wisten dat als we niks weg zouden geven dat die goal er vanzelf zou komen. Uiteindelijk kwamen de twee goals en ik denk dat we er nog drie of vier binnen mogen schieten. Dat doen we uiteindelijk niet, waardoor de wedstrijd spannend blijft wanneer zij de 1-2 maken. Wat ik zeg, verder speelde we een degelijke wedstrijd. Maar kop omhoog; donderdag staat Bayer Leverkusen al weer voor de deur.'

'We speelden gewoon een goede wedstrijd op dat moment, en na de rust eigenlijk ook. Dat zeggen we ook tegen elkaar. We hadden ook nog niet zo super veel gecreëerd. Nog een kans van Bart volgens mij, en die eigen goal, dat corner moment. Met de kwaliteiten die wij hebben in het team weten we dat kansen vanzelf gaan komen en dat Groningen niet 90 minuten lang vol kan pressen, en dat bleek op een gegeven moment. We kwamen er een paar keer doorheen. Wat we net ook hebben gezegd is dat we dat beter moeten benutten op dat moment.'