Trauner: 'Vandaag ging niet over tactiek, maar vuur in de ogen om de wedstrijd te winnen'

Trauner: 'Vandaag ging niet over tactiek, maar vuur in de ogen om de wedstrijd te winnen'

24 reacties 24
Bron: ESPN
Foto: Pro Shots

Reserve-aanvoerder Gernot Trauner neemt plaats tijdens de persconferentie, uitgezonden op ESPN, na de wedstrijd FC Groningen – Feyenoord. De verdediger was zelf blij om terug te zijn, maar is teleurgesteld in het resultaat van vandaag. Feyenoord wist wederom niet te winnen, nu zelfs na een 0-2 voorsprong.

Trauner legt uit waarom het een zware wedstrijd was: ‘Vanaf het eerste moment was de wedstrijd ‘on fire’. We hebben een tegenstander gezien die lieten zien wat er nodig was om een wedstrijd als deze te winnen. Ze waren erg agressief en zaten ons goed op de huid vanaf het begin.’

Zijn visie: ‘In het midden van de wedstrijd hadden we meer controle. Na de 0-2 waren we niet slim genoeg om de wedstrijd te controleren. We hebben veel counters tegen gekregen.’ De verdediger zag slechte beslissingen en een restverdediging die te vaak niet in orde was.

De Oostenrijke speler krijgt de vraag of hij ziet dat Feyenoord stappen maakt: ‘We zijn in het proces om elkaar goed te vinden. Veel spelers zijn pas kort hier, ik denk dat we stappen maken maar misschien ziet het er niet altijd zo uit. Vandaag ging niet over tactiek, maar vuur in de ogen om de wedstrijd te winnen.’

Miljoenenbal

‘We zijn realistisch, het is niet de start die we wilden. Donderdag wordt een nog grotere uitdaging’, zegt Trauner over de eerste wedstrijd in de Champions League. Hij vervolgt zijn blik op het vervolg: ‘We moeten positief blijf, terugkijken op de wedstrijd van vandaag. We zijn uiteraard teleurgesteld, maar we moeten ook vooruit kijken.

Lees ook