Een zoekend Feyenoord verkwanselt 0-2 voorsprong in Groningen

296 reacties 296

Feyenoord speelde vandaag in en tegen Groningen een, lastige uitwedstrijd. Dit deed Feyenoord in een verrassende opstelling met bijvoorbeeld Bart Nieuwkoop als rechtsbuiten. Feyenoord ging rusten met een 0-1 voorsprong door een eigen goal van Van Bergen. Het duurde tot aan de zeventigste minuut tot Feyenoord de voorsprong verdubbelde. Igor Paixão kopte fraai binnen en bekroonde daarmee zijn goede spel. Het werd de laatste tien minuten nog erg spannend, zeker toen FC Groningen de aansluitingstreffer scoorde door Willumsson. Diezelfde speler scoorde ook de 2-2 in de blessuretijd.

De eerste helft begon kabbelend. Na ongeveer een kwartier spelen werd Paixao hard onderuit geschopt en dat bracht even wat vuur in de wedstrijd. FC Groningen zette aan, maar kwam niet echt tot kansen. In minuut 33 werd een hoekschop van Feyenoord door FC Groningen verwerkt tot eigen goal, waardoor Feyenoord (een beetje tegen de verhoudingen in) de voorsprong pakte. Langzaam maar zeker kreeg Feyenoord meer controle gedurende de eerste helft.

In de tweede helft kwam Gernot Trauner in het veld voor Thomas Beelen. Na een snelle kans voor de goed spelende Paixao, ontbrak het verder aan spektakel in de tweede helft. Met wissels probeerde Brian Priske nieuw elan te brengen. Ibrahim Osman mocht het proberen voor de geblesseerde Nieuwkoop. Dit resulteerde niet meteen in kansen, maar uiteindelijk kopte Paixão de 0-2 binnen. In minuut 81 scoorde FC Groningen en dat bracht de spanning helemaal terug in de wedstijd. Wisselspeler Willumsson scoorde de 1-2 en in de blessuretijd de 2-2. Een grote domper voor Feyenoord, dat wederom puntverlies lijdt.