DE TEGENSTANDER | Bliksemstart Trots van het Noorden

Zaterdagavond staat de wedstrijd tussen FC Groningen en Feyenoord op het programma in een uitverkochte Euroborg. Dit duel markeert de vierde wedstrijd van Feyenoord in het huidige seizoen, terwijl FC Groningen terugkeert in de Eredivisie na een seizoen in de Keuken Kampioen Divisie. De aftrap staat gepland om 18:45 uur.

Sterke start Lukkien

FC Groningen heeft dit seizoen een sterke start gemaakt. Het team van Dick Lukkien is nog ongeslagen en staat na vier wedstrijden op een vierde plaats. De Groningse ploeg wist twee keer te winnen en twee keer gelijk te spelen, waarmee het zichzelf direct in de subtop heeft genesteld. Trainer Dick Lukkien kijkt vol vertrouwen uit naar de confrontatie met Feyenoord. Hij beschouwt het duel als een mooie uitdaging, ook al is er onzekerheid over de sterkte van de tegenstander. "Na het vertrek van trainer Arne Slot zijn zij nog zoekende, zo lijkt het. De nieuwe trainer heeft echter wel een duidelijk spelidee en Feyenoord beschikt natuurlijk nog altijd over goede spelers," aldus Lukkien.

Sterke verdediging

Feyenoord heeft, ondanks hun mindere start, de afgelopen seizoenen de bovenliggende partij geweest in onderlinge ontmoetingen. Dit seizoen staat Feyenoord onder leiding van Brian Priske. Feyenoord heeft tot nu toe twee keer gelijkgespeeld en bezet daardoor een lagere positie op de ranglijst. Deze positie is enigszins vertekend omdat Feyenoord een wedstrijd minder heeft gespeeld na de afgelasting van de klassieker tegen Ajax. Beide ploegen kunnen leunen op een sterke verdediging. FC Groningen-doelman Etienne Vaessen, overgekomen van RKC Waalwijk, heeft slechts drie doelpunten tegen gekregen in de eerste vier wedstrijden. 

FC Groningen moet het zaterdag wel doen zonder de Duitse centrale verdediger Marco Rente, die afwezig is door een blessure. Feyenoord kan waarschijnlijk weer beschikken over enkele vaste krachten na de recente interlandperiode. Scheidsrechter Danny Makkelie zal het duel in goede banen leiden. De Euroborg is volledig uitverkocht voor deze wedstrijd.

Vermoedelijke opstelling 

Vaessen, Prins, Blokzijl, Peersman, Bacuna; Hove, Resink, Valente, Schreuders; van Bergen, Postema Reageren

Lees ook

Meer nieuwsberichten