Timber: 'Dan moet je meedogenloos zijn'

Timber: 'Dan moet je meedogenloos zijn'

3 reacties 3
Bron: Ad.nl
Foto: Pro Shots

Quinten Timber ging in gesprek met Mikos Gouka voor het Algemeen Dagblad. In dit gesprek gaat het over de mentaliteit van de kersverse aanvoerder van Feyenoord. Hoe hij uiteindelijk bij Feyenoord is beland. En zijn drive om te winnen. 

Timber stond vorige week nog samen met zijn tweelingbroer op het veld tegen Duitsland. Dit was een bijzonder moment voor de middenvelder die een bijzondere band heeft met zijn broer. ‘Jur (Juriën Timber) is een stukje van mij’, geeft hij aan. Toch verteld Quinten Timber ook dat zelfs zijn broer geen reden is om zich in te houden tijdens een wedstrijd. ‘Ik ben een winnaar, dan zoek je soms grenzen op.’ En wat een winnaar is, dat is voor hem ook duidelijk. ‘Dan moet je meedogenloos zijn.’

Dat was te zien, vorig jaar na de 6-0 overwinning in de klassieker. Na de wedstrijd werd hem gevraagd of hij medelijden had met de spelers van Ajax. Aangezien hij in de jeugd nog met sommige van deze jongens heeft samengespeeld. De middenvelder die zelf mocht tekenen voor de 5-0, geeft aan dit onzin te vinden. Hij doet er op zijn beurt namelijk alles aan om te winnen.  

Voordat Timber overkwam van FC Utrecht had hij al eerder voor Feyenoord gespeeld, in de jeugd. Toen acteerde hij nog als centrale verdediger. Hij geeft aan dat hij pas na zijn pikante overstap naar de jeugd van Ajax op het middenveld is gaan spelen. Ook heeft hij in zijn periode in de hoofdstad als rechtsback, linker- en rechterspits gespeeld. Toch lukte het hem niet om daar door te breken, dus zocht hij zijn geluk in zijn geboortestad bij FC Utrecht. Hier wist hij als middenvelder al snel uit te groeien tot een van de sterkhouders van het team. Met als gevolg dat zowel Feyenoord als Ajax hem maar al te graag weer naar hun club wilden halen. Uiteindelijk was het de trainer van Feyenoord die de doorslag gaf voor Timber om te kiezen voor Rotterdam-Zuid. ‘Na een gesprek met Arne Slot wist ik dat ik naar Feyenoord moest gaan’, zegt hij.  

Ondanks de winnaarsmentaliteit van de nieuwe aanvoerder is Feyenoord het seizoen matig begonnen. Met vier verliespunten uit drie wedstrijden staat de club alweer achter op de kampioen van vorig jaar, PSV Eindhoven. Maar de Timber weet dat het seizoen zeker nog niet voorbij is. Zo geeft de Utrechter toptennisser Novak Djokovic als voorbeeld. De Serviër verloor eerder dit jaar nog kansloos de finale van Wimbeldon tegen Carlos Alcaraz. Maar wist later op de Olympische spelen zijn revanche te halen in de finale door Alcaraz te verslaan voor de gouden medaille. Timber geeft aan dat je dat vervelende gevoel van verliezen moet gebruiken, om te zorgen dat je het niet nog een keer meemaakt. 

Iets waar Timber in uitblinkt is het wegdraaien bij zijn tegenstander. Ook in de wedstrijd tegen Sparta Rotterdam deed hij dit fraai, waarna hij de gelijkmaken kon binnenschieten. Binnenkort kan hij dit op een hoger niveau proberen in de Champions League. En hij geeft aan dit ook zeker te gaan doen, maar voor nu ligt zijn focus op de wedstrijd tegen FC Groningen.

Lees ook