Clement: 'Het is a-typisch voor Nederlandse spelers'

Clement: 'Het is a-typisch voor Nederlandse spelers'

2 reacties 2
Bron: Rijnmond.nl
Foto: Pro Shots

In FC Rijnmond, van Rijnmond, wordt het voetbal in Rotterdam gesproken. Presentator Bart Nolles zit aan tafel met Pelle Clement, Dennis van Eersel en Dennis den Ouden. Het gaat over Quinten Timber en zijn rol bij Feyenoord maar ook bij de nationale ploeg.

Nolles vraagt of middenvelder Quinten Timber genoegen moet nemen met een reserverol bij het Nederlands Elftal. Clement: ‘Goede vraag, ik ben wel enorm fan van hem en zijn stijl. Ik vind het een unieke speler, wat hij brengt. Het is a-typisch voor Nederlandse spelers, de vechtlust en de power.’ Clement speelt zelf bij Sparta en vindt het mooi hoe Timber dit vuur heeft.

Captain

Van Eersel vindt het daarom ook een goede aanvoerder voor Feyenoord: ‘Hij heeft zichzelf ook bewust voorgenomen om die leidersrol op zich te nemen, dit zag je al in de voorbereiding. Hij heeft een centrale plek op het veld en is een Nederlandse speler ook.’ Van Eersel vindt dat Timber ook de achtergrond van Feyenoord goed kent en dat Timber daarom de voorkeur krijgt boven bijvoorbeeld David Hancko.

Uiteraard gaat het over de wissels van Timber, tegen Sparta, toen trainer Brian Priske de middenvelder van het veld haalde tot zichtbaar ongenoegen van Timber. Clement snapt dat Timber getergd is vanwege zijn gevoel dat hij nog wat kan betekenen. Van Eersel vindt het raar dat Timber niet vooraf wist waarom hij gewisseld werd. Den Ouden: ‘Communicatie is het, anders reageert Timber niet zo.’

Lees ook