Read over zijn contractverlenging: 'Ik ben een strijder'

Read over zijn contractverlenging: 'Ik ben een strijder'

Bron: Feyenoord.nl
Foto: Pro Shots

Givairo Read heeft zijn nieuwe contract te pakken. De verdediger verlengde zijn contract in Rotterdam tot 2028. Op het YouTube-kanaal van Feyenoord vertelt hij hoe deze verlenging voor hem voelt en beschrijft hij zijn ontwikkeling.

‘Het is een ander soort gevoel, ik ben gewoon heel blij en trots op mezelf’, zo begint Read het interview. Veel familie en vrienden waren aanwezig om te zien hoe Read zijn verlengde contract tekende. ‘Deze mensen betekenen alles voor me. Ik wilde ze laten zien dat ik ze echt dankbaar ben.’

Van vroeger naar nu

Read wordt gevraagd naar hoe hij vroeger was: ‘Ik was een rustige jongen. Dat ben ik nog steeds wel, maar op het veld verandert mijn karakter. Ik ben een strijder, dat zit in me.’ De club heeft dat gezien en heeft het vertrouwen ingesproken: ‘De trainer heeft gezegd dat er mooie dingen aankomen.’ Read doelt hier op Brian Priske, maar Read speelt natuurlijk ook nog bij Feyenoord O21.

Read maakte vorig jaar zijn debuut bij Feyenoord 1, zelfs tegen AS Roma. Hij weet het nog: ‘De fans waren geweldig. Ik heb er geen woorden voor, ze gingen echt tekeer.’ Dit seizoen heeft Read ook al minuten gemaakt: ‘Je voelt iets minder druk en spanning. Je bent gewend aan het spel en weet meer wat je moet doen.

Doelen

‘Ik heb aan alles gewerkt. Alles kan beter en iedereen heeft me geholpen.’ Read vindt dat hij fysiek sterker en sneller is geworden. Mogelijk kan hij dit gebruiken in de Youth League: ‘Het wordt zwaar, veel wedstrijden. We gaan er alles aan doen om de wedstrijden te winnen.’ Read gaat ervoor en wil zijn rendement met assists nog gaan verhogen in de aankomende periode.

Lees ook
OFFICIEEL | Read zet handtekening onder nieuw contract
Nieuws

OFFICIEEL | Read zet handtekening onder nieuw contract

Lees ook