Priske over nieuwe aankoop: 'Hij kan op alle aanvallende posities uit de voeten'

Priske over nieuwe aankoop: 'Hij kan op alle aanvallende posities uit de voeten'

2 reacties 2
Bron: Feyenoord.nl
Foto: Pro Shots

Voorafgaand aan de uitwedstrijd tegen FC Groningen geeft trainer Brian Priske een persconferentie op Feyenoord ONE. De pers voelt Priske stevig aan de tand rondom de afgelopen periode en de aankomende periode.

Priske wil niet echt ingaan op de staking van de politie waardoor Feyenoord – Ajax uitgesteld is: ‘Het is een flinke discussie om hier te bespreken. Ik ben een voetbalcoach en we hebben de veiligheid nodig om te kunnen spelen.’ De trainer ziet een vooral een probleem dat groter is dan alleen bij het voetbal.

De Deen wordt gevraagd naar doelstellingen, nu zijn team compleet is: ‘We zijn hier om mee te doen voor de prijzen in Nederland. We willen in de Champions League meedoen en spelers sterker en beter maken.’ Het is voor Priske niet per se een doel om te overleven in Europa, maar hij wel echt ‘meedoen’. ‘Het is een moeilijke poule, maar dat is een mooie uitdaging.’

FC Groningen

De wedstrijd van morgen is geen makkelijke: ‘Dit gaat een moeilijke wedstrijd worden. Groningen heeft een goede start gehad en speelt goed voetbal.’ Er wordt gevraagd naar de vervanger van Ramiz Zerrouki, die geschorst is voor morgen: ‘Dit kunnen we oplossen, we hebben veel kwaliteit op ons middenveld.’ Een concrete naam noemt de trainer niet.

Nieuwe aanwinsten

Priske gaat verder nog in op Inbeom Hwang, die niet speelgerechtigd is: ‘Ik zie hem als een van de mogelijkheden om Mats Wieffer te vervangen, maar een exacte vervanger voor Wieffer hebben we niet.’ Ibrahim Osman is wel speelgerechtigd, maar heeft nog niet veel minuten gemaakt. De oefenmeester is onder de indruk: ‘Hij heeft snelheid, hij is heel snel. Hij kan op alle aanvallende posities uit de voeten.’ Osman heeft nog wel wat tijd nodig om zich goed te kunnen aanpassen, geeft Priske aan.

Lees ook