Stand van zaken: 'Feyenoord hoopt op nieuwelingen'

Stand van zaken: 'Feyenoord hoopt op nieuwelingen'

51 reacties 51
Bron: Ad.nl
Foto: Pro Shots

Feyenoord start weer op  na de transferperiode en de interlandperiode. Bij de Rotterdammers is er sinds de laatste competitiewedstrijd nog best wat veranderd. Zo vertrok bijvoorbeeld Lutsharel Geertruida nog naar RB Leipzig en kwamen Jordan Lotomba en Inbeom Hwang naar De Kuip. 

Zaterdag om 18:45 moet Feyenoord er weer staan. In Groningen moeten de Rotterdammers er voor zorgen dat de achterstand van vier punten op PSV niet groter wordt. Het Algemeen Dagblad kijkt terug op de roerige periode waar de vertrokken sterkhouders niet vervangen werden. Feyenoord hoopt dat de nieuwelingen het elftal van Brian Priske bij de hand kunnen nemen.

Tevreden

Wie is er het minst tevreden na afgelopen transferperiode, directeur Dennis te Kloese of trainer Brian Priske. Het AD verwacht op basis van eerdere uitspraken van Priske dat de trainer het minst tevreden is omdat hij in de persconferentie openlijk vroeg om meer kwaliteit. Hij heeft grote schoenen te vullen en de vraag is of Hwang en Lotomba de aangewezen spelers daarvoor zijn. 

Kwaliteit aankopen

Toch zijn er veel nieuwe spelers gekomen. Ibrahim Osman kan op veel plekken uit de voeten en kan best eens een verrassing van het seizoen worden. Linksback Hugo Bueno heeft al Premier League ervaring en zou ook bij Feyenoord hoge ogen kunnen gooien. 

Inbeom Hwang wordt heel veel van verwacht. De Zuid Koreaan die oogstrelend voetbal liet zien bij zijn vorige clubs lijkt de 'grote' aankoop van deze zomer. Er wordt veel verwacht van de middenvelder. 

Tegenvallers

Er waren ook aardig wat tegenvallers deze zomer. Calvin Stengs en Justin Bijlow leken voor miljoenen te vertrekken, maar lopen nog steeds rond in Rotterdam. Al zullen weinig mensen daar van balen, maar er waren ook inkomende transfers die om diverse redenen niet doorgingen.

Feyenoord hoopte de laatste dag van de transferwindow nog een speler met status binnen te halen. Andreas Skov Olsen en Mads Bidstrup waren de aangewezen personen waar Feyenoord veel geld voor over had, maar uiteindelijk gingen de transfers niet door. 

Assane Diao van Real Betis leek uiteindelijk nog naar De Kuip te komen, maar niet alle stukken, van de zijde van de speler, werden op tijd ingediend bij de UEFA, waardoor Feyenoord zijn komst mis liep. 

Lees ook