Nederland deelt de punten met grote rivaal

19 reacties 19

Het Nederlands Elftal behoudt haar ongeslagen reeks, door met 2-2 gelijk te spelen tegen Duitsland. Onze oosterburen waren de favoriet voor dit duel, maar Nederland heeft hard geknokt en weet er uiteindelijk een gelijkspel uit te slepen.

Quinten Timber moest de start van deze kraker vanaf de bank toekijken. Zo zag hij vanaf de dug-out dat Nederland sterk uit de startblokken kwam. Al in de tweede minuut kwamen de Oranje Leeuwen op voorsprong via Reijnders. 36 minuten later kwamen de Duitsers langszij. Deniz Undav maakte zijn eerste goal in dienst van zijn nationale team. Kort voor rust kwam Duitsland op voorsprong via aanvoerder Joshua Kimmich.

Jerdy Schouten bleef na rust in de kleedkamer achter, waarna Quinten Timber zich mocht bewijzen. In de 50e minuut kwam Nederland weer op gelijke hoogte via Dumfries. Ondanks kansen aan beiden kanten, bleef een beslissing uit. De wedstrijd eindigde in 2-2.