'Politiestaking mogelijk bij Champions Leagueduel Feyenoord'

'Politiestaking mogelijk bij Champions Leagueduel Feyenoord'

136 reacties 136
Bron: ESPN
Foto: Pro Shots

Stakingen in het betaald voetbal worden gebruikt als drukmiddel om de vroegpensioenregeling van de Politie te vernieuwen. Volgen agenten is dat hoognodig. Stakingen leiden tot nu alleen tot afgelastingen in de de Eredivisie, maar ook andere onderdelen van het betaald voetbal moeten vrezen, zo meldt ESPN

 

ESPN meldt op de site dat de politiebond overweegt ook bij andere voetbalwedstrijden te gaan staken. Woordvoerder namens de politiebonden Maarten Brink zegt: 'Voetbal is breed; het kunnen interlands zijn, het kan Champions League zijn en dat kunnen duels in de Keuken Kampioen Divisie zijn. Het kan alles zijn'.

Start Champions League

Tot nu toe kon alleen Feyenoord-Ajax en Ajax-FC Utrecht niet doorgaan, maar de politie zoekt dus naar mogelijkheden om meer impact te maken. De druk kan alleen worden opgevoerd door actie te voeren bij de grootste evenementen. Met de start van de Champions League voor de deur kan dat een erg nare verrassing zijn voor supporters, die zich bijvoorbeeld verheugen op het eerste thuisduel van Feyenoord in de Champions League (donderdag 19 september tegen Leverkusen).

Lees ook
Wedstrijd tussen Ajax en Feyenoord definitief gestaakt
Nieuws

Wedstrijd tussen Ajax en Feyenoord definitief gestaakt

Politie schuift schuld af

De politiebond vindt het jammer dat de wedstrijden niet doorgaan, maar claimt dat de afgelasting ook niet hun schuld is: 'Dat de wedstrijd wordt afgelast, is een eigen besluit van de lokale driehoek'. 

Lees meer over
Lees ook