Aankopen op rapport: 'Van intrinsiek beste aankoop tot intrigerend gokje'

Aankopen op rapport: 'Van intrinsiek beste aankoop tot intrigerend gokje'

7 reacties 7
Bron: ESPN
Foto: Pro Shots

Feyenoord trok deze zomer een aantal nieuwe spelers aan, de Rotterdammers trokken niet de hele dure spelers aan. ESPN zet de aankopen op een rijtje en behandeld ze. Van een 'intrigerend gokje' tot een 'intrinsiek meest getalenteerde speler' alles komt voorbij. 

Feyenoord trok verschillende spelers aan, de lijst is lang. Inbeom Hwang, Jordan Lotomba, Anis Hadj Moussa, Jeyland Mitchell, Plamen Andreev, Facundo González, Chris-Kévin Nadje, Julián Carranza, Gijs Smal, Ibrahim Osman en Hugo Bueno kwamen allemaal naar De Kuip. Volgens het medium kon Feyenoord echter twee vactures niet invullen. Er kwamen geen vervangers voor Mats Wieffer en Yankuba Minteh. 

Mitchell

Toch zag ESPN ook wel wat opvallende aankopen. Zo wordt Mitchell omschreven als een intrigerend gokje. "Waar de Costa Ricaan logischerwijs wat aanpassingsproblemen kent nu hij als tiener op een geheel ander continent en vele malen hoger niveau komt te acteren, is het ‘plafond’ van Jeyland Mitchell torenhoog", aldus de analyse. 

Carranza

Feyenoord trok met het oog op een mogelijk vertrek van Santiago Gimenez Carranza aan. De spits die te boek stond als een van de beste van de MLS heeft wel 'last' van het aanblijven van de Mexicaan. "Voor de Argentijn vormt het aanblijven van zowel de Mexicaanse topscorer als Ayase Ueda een flink obstakel richting serieuze speeltijd."

Osman

De aanvaller die Feyenoord op huurbasis overnam van Brighton & Hove Albion geldt als een groot talent. Volgens ESPN 'intrinsiek' de beste speler die Dennis te Kloese haalde deze zomer, als stelt het medium ook wel een vraagteken bij zijn komst. Zijn beste positie zou linksbuiten zijn, waar Luka Ivanušec en Igor Paixão ook de voorkeur aangeven. "Een van die drie lijkt een concessie te moeten doen, door vooral op rechts te gaan spelen."

Lees ook