Nederland wint eerste Nations League-duel

37 reacties 37

Het Nederlands Elftal heeft de eerste overwinnning sinds het EK binnen. In het Philips Stadion werd met 5-2 gewonnen van Bosnië & Herzegovina. Feyenoorder Quinten Timber viel in de 83e minuut in, waarmee hij tegelijk met zijn broer op het veld stond.

Nederland kwam al in de 13e minuut op voorsprong, via oud Feyenoorder Joshua Zirkzee. Veertien minuten later kwam Bosnië & Herzegovina op gelijke hoogte via Demirovic. Kort voor rust kwam Nederland opnieuw op voorsprong via Reijnders. Gakpo scoorde tien minuten na rust de 3-1, waarna Dzeko het nog spannend leek te maken door de aansluitingstreffer te scoren. Daarentegen wist Nederland nog twee keer te scoren, via Weghorst en Simons.

Dankzij deze overwinning is Nederland tweede in Groep A3, achter Duitsland. Onze oosterburen wonnen met 5-0 van Hongarije.