'Mijn vader heeft op de achtergrond ook een rol gespeeld bij deze stap'

Jaden Slory is deze zomer door Feyenoord verhuurd aan FC Dordrecht. De vleugelspeler kwam al twee seizoenen uit voor Feyenoord O21 en wist daar vaker dan eens zijn kwaliteiten te tonen. Nu kan hij zich laten zien in de Keuken Kampioen Divisie.

Afgelopen weekend maakte Slory zijn debuut in het betaalde voetbal. Namens FC Dordrecht, tegen SC Cambuur. Voor de club uit Leeuwarden had hij ook kunnen voetballen, maar zijn keuze viel op eentje met meer zekerheid. Op De Krommedijk krijgt Slory weer te maken met Melvin Boel, hoofdtrainer van FC Dordrecht en voorheen van Feyenoord O21 en Feyenoord O19. Ook heeft Slory met spelers als Shiloh ’t Zand, Crysencio Summerville en Ilias Sebaoui genoeg voorbeelden van succesvolle verhuurperiodes aan FC Dordrecht vanaf Feyenoord. ’t Zand werd Keuken Kampioen Divisie Talent van het Jaar, Summerville speelt inmiddels in de Premier League voor West Ham United FC en Sebaoui verdiende een mooie huurtransfer naar sc Heerenveen in de Eredivisie.

Andwélé

Al met al waren er voor Slory genoeg redenen om de overstap naar FC Dordrecht te maken. Ook zijn vader was daar één van. “Mijn vader heeft op de achtergrond ook een rol gespeeld bij deze stap”, zegt Slory in gesprek met het Algemeen Dagblad. Hij vervolgt: “Hij wilde heel graag dat ik ‘mannenvoetbal’ zou gaan spelen en wil ook het beste voor mij.” Zijn vader is oud-Feyenoorder Andwélé Slory. Hij behartigt ook zijn belangen op zakelijk gebied via bureau Prime11. Jaden is pas 19 jaar en er zullen dus nog vele voetbaljaren volgen. Al jaren komt hij uit voor de nationale jeugdelftallen en binnen de Rotterdamse opleiding geldt hij als een groot talent. “Ik wil eerst veel leren en een betere speler worden. Mijn ideaalplaatje is om speler van Feyenoord 1 te worden”, aldus Slory. Reageren

Lees ook

Meer nieuwsberichten