'Trauner is bruikbaar maar er lopen betere opties'

'Trauner is bruikbaar maar er lopen betere opties'

37 reacties 37
Bron: FR-Fans.nl
Foto: Pro Shots

Vandaag kwam het nieuws naar buiten dat Gernot Trauner zijn eerste minuten gemaakt heeft sinds lange tijd. Trauner viel tijdens het Europees Kampioenschap uit met een bovenbeenblessure en heeft lang nodig gehad om te herstellen. Vandaag speelde hij in de besloten oefenwedstrijd van Feyenoord, waarin de A-selectie het opnam tegen Feyenoord Onder 21.

Doordat de Oostenrijkse verdediger aan de aftrap stond, zou men kunnen denken dat Trauner weer wedstrijdfit is. Maar hoe onomstreden is ‘de kale kletser’ op dit moment? FR-Fans vroeg het in een poll en de antwoorden zijn opvallend te noemen. Maar liefst 79% van de stemmers vindt dat Trauner een basisplaats zou moeten krijgen, op het moment dat hij fit is.

Mogelijkheden

Tommieboy is positief: ‘Nu met Trauner hebben we nog meer mogelijkheden. Wat een heerlijke tijd komt eraan.’ Dit is Redbull duidelijk met hem eens: ‘Absolute winst, dat Trauner (nog steeds een van de beste verdedigers in de eredivisie) wedstrijdfit aan het worden is en bij de hervatting van de competitie weer opgesteld kan worden.’ Dit zou trainer Brian Priske natuurlijk veel meer mogelijkheden moeten geven. Gast219592310 doet ook een duit in het zakje als het gaat om de kwaliteiten van ‘de apotheker’: ‘Zeker, dat voorchecken van hem en altijd vooruit spelen, geweldig.’

Kritiek

Maar niet iedereen is het met hem eens. Gast440600307 zegt: ‘Trauner is bruikbaar, maar er lopen betere opties. Trauner teert op zijn opgebouwde krediet, maar in werkelijkheid is hij te traag we zagen hem in zijn laatste periode steeds vaker de fout ingaan en eruit gelopen worden.’ En vaste bezoeker Paolo81 is ook kritisch: ‘En Beelen eruit dan? Dat lijkt mij toch niet. Trauner is over the hill.’ Maar uiteindelijk vinden meer mensen dat Gernot Trauner, indien fit, een basisplaats verdient.

Lees ook