Gouka geeft uitleg over spelerslijst Champions League

Gouka geeft uitleg over spelerslijst Champions League

7 reacties 7
Bron: Twitter.com
Foto: Pro Shots

Feyenoord heeft spelers moeten inschrijven voor de Champions League. Journalist Mikos Gouka laat op X (voormalig Twitter) zijn licht schijnen op de ingeschreven selectie van de Rotterdammers. Gouka deelt daarbij wat opvallende zaken.

Keeper Plamen Andreev ontbreekt namelijk op de lijst, waar Manou Berger wel inschreven staat. Berger komt uit de eigen jeugd, terwijl Andreev natuurlijk recent gehaald is. Gouka legt uit dat het met aantallen te maken heeft en weet ook dat bij een blessure van een keeper de Bulgaar alsnog toe mag voegen.

Een andere speler uit de jeugd, staat dan weer niet op de lijst. Givairo Read zal niet deelnemen aan de Champions League, omdat de verdediger hard nodig is in de Youth League. Kersverse aanwinst Jordan Lotamba is de logische speler op die plek.

Blessure

Gouka laat weten dat de er forse kosten aan het inschrijven van spelers zit, er wordt daarbij gekeken naar de aantallen. Daarom zal de geblesseerde Quilindschy Hartman ook niet te bewonderen zijn op het miljoenenbal. Hartmans herstel zal langer duren dan de eerste fase van de Champions League.

Bijzondere constructie

Voor Gjivai Zechiël is er een bijzondere constructie. Zechiël is een speler die door de club is opgeleid, een zogenaamde ‘club trained player’. Dat betekent dat volgens de regels van de UEFA dat de middenvelder op de B-lijst kan en er op de A-lijst een extra plek is voor een niet-zelfopgeleide speler. Gouka laat weten dat Zechiël wel in actie kan komen in de Champions League.

Lees ook