Mitchell: 'Ik had niet verwacht dat het team nog zo jong is'

Mitchell: 'Ik had niet verwacht dat het team nog zo jong is'

11 reacties 11
Bron: La Nación
Foto: Pro Shots

In een interview met Milton Montenegro van de Costa Ricaanse krant La Nación bespreekt Jeyland Mitchell zijn overstap naar Feyenoord en de uitdagingen die hierbij komen kijken. De negentienjarige verdediger kwam deze zomer over van LD Alajuelense en bevind zich voor het eerst bij een voetbalclub buiten zijn thuisland. 

Allereest geeft hij aan dat hij verrast is over de leeftijd van zijn teamgenoten. ‘Het is mooi om voor een team te spelen dat speelt in de Champions League. En ik had niet verwacht dat het team nog zo jong is.’, zegt hij. Met een gemiddelde leeftijd van 23,66 jaar is de selectie van de Rotterdammers ook erg jong. 

Tot nu toe is de overstap niet makkelijk geweest voor Mitchell: ‘Het is lastig, ik kom terug van een blessure en het ritme is totaal anders.’ Ook geeft hij later nog aan dat het voor hem moeilijk was om in zijn eentje in een totaal andere cultuur te zitten. En dat hier het voetbal dan ook nog eens totaal anders is. Daarom is hij ook blij om nu op pad te zijn met de nationale selectie waar hij in een bekende omgeving weer minuten kan gaan maken.

Ondanks dat het dagelijks leven in Rotterdam lastig blijft voor de jonge Costa Ricaan vertelt hij dat de situatie wel is veranderd sinds zijn moeder erbij is gekomen. Ook geeft hij aan bezig te zijn om wat Nederlands te leren. Tot slot sluit hij af door te zeggen dat hij aan God vraagt om hem naar de juiste weg te leiden. 

Mitchell is tot op heden nog niet in actie gekomen voor Feyenoord. Tijdens de stadsderby tegen Sparta Rotterdam mocht hij voor het eerst plaatsnemen op de bank. Momenteel bereidt hij zich voor op de wedstrijden van Costa Rica. Zij nemen het op tegen Guadeloupe en Guatemala in de CONCACAF Nations League. De verdere landen in de poule van Costa Rica zijn: Guyana, Martinique en Suriname, waar onder meer oud-Feyenoorders Dylan Vente en Ridgeciano Haps voor uitkomen.

Lees ook