OVERZICHT | Dit zijn de transfers van de zomerse transfermarkt

OVERZICHT | Dit zijn de transfers van de zomerse transfermarkt

90 reacties 90
Bron: FR-Fans.nl
Foto: Pro Shots

In de zomer van 2024 beleefde Feyenoord een intensieve transferperiode, gekenmerkt door het vertrek van enkele sleutelspelers en de uitdaging om vervangers aan te trekken. Het vertrek van Mats Wieffer naar Brighton en Lutsharel Geertruida naar RB Leipzig bracht flink wat geld in het laatje voor de Rotterdamse club.

Vertrekkers uit Rotterdam

Het vertrek van Yankuba Minteh, die slechts op huurbasis bij Feyenoord speelde, maakte de zoektocht naar een vervanger noodzakelijk. De club had grote ambities en richtte zich op de Deense vleugelaanvaller Andreas Skov Olsen en middenvelder Mads Bidstrup, maar de transfersommen bleken te hoog voor wat Feyenoord bereid was te betalen. Ondanks verwoede pogingen, slaagde de club er niet in om deze toptransfers te realiseren. Toch was daar bij het verstrijken van de markt nog de geruchten over een transfer van Assane Diao, die in eigen land, Spanje, gezien wordt als enorm talent. Uiteindelijk bevestigde Dennis te Kloese vlak na het verstrijken van de transferwindow tegenover Martijn Krabbendam van Voetbal International, die aanwezig was bij de Transfer deadline Show van Voetbal International, die werd uitgezonden op de YouTube pagina van Voetbal International, dat de deal uiteindelijk niet door is gegaan.

Behouden van steunpilaren

Daarnaast wist Feyenoord enkele belangrijke spelers aan boord te houden. Het aanblijven van David Hancko, Quinten Timber en Santiago Gimenez kan worden gezien als de grootste successen van algemeen en technisch directeur Dennis te Kloese deze zomer.

De meest ingrijpende verandering was echter het vertrek van trainer Arne Slot naar Liverpool, wat een groot gemis betekende voor de club. Slot had Feyenoord naar grote successen geleid, waaronder een Eredivisie-titel en een KNVB-beker. Zijn opvolger, de Deense coach Brian Priske, staat voor de uitdaging om het team verder te ontwikkelen en hopelijk de prestaties van Slot voort te zetten​.

Klik hier voor de selectie van Feyenoord voor het seizoen 2024-2025

Feyenoord Onder 21

Ook het hoogste jeugdelftal van Feyenoord heeft niet stilgezeten. Hieronder staan buiten de spelers die vanuit de Onder 17 of Onder 18 zijn doorgestroomd de mutaties van het elftal van Pascal Bosschaart. Het elftal moet in het huidige seizoen weer een gooi doen naar het algeheel kampioenschap en hopen op een lage klassering van Jong Sparta en/of Jong Almere City.

 

Lees ook