Krabbendam over transfers: 'Het is een directe versterking'

Krabbendam over transfers: 'Het is een directe versterking'

14 reacties 14
Bron: Vi.nl
Foto: Pro Shots

Feyenoord heeft vandaag de Zuid-Koreaanse middenvelder Hwang aangetrokken. Volgens Krabbendam is dit een opvallende transfer, "want Feyenoord was eigenlijk op zoek naar een 6. En Hwang is geen controlerende middenvelder, maar hij doet aan Kökçü denken qua spel. Speler met creatieve oplossingen en een goede steekpass. Wordt wel een puzzel waar hij terecht moet komen."

Volgens Krabbendam bij de deadline show van VI is de rest nu aan de trainer: Je krijgt nu dat ze een plek voor hem moeten gaan zoeken. Het is aan de trainer om hier een elftal van te maken. Het is echt een creatieve speler met heel veel kwaliteiten. Deze speler stond al een hele tijd, een aantal jaar zelfs op de radar, sinds zijn tijd bij Vancouver. Het is geen totaal onbekende speler. Als je een speler van 27 koopt, dan ga je niet uit van een restwaarde. Dus het is een directe versterking. Hij zal wel passen om ook in aanvallend opzicht wat te bewerkstelligen."

Lotomba vervanger Geertruida

Daarnaast heeft Feyenoord snel gehandeld om een vervanger te vinden voor Geertruida. "Binnen no time hadden ze die binnen als opvolger van Geertruida. Een speler waar je in principe geen buil aan kunt vallen. Ervaren jongen ook. Slim gedaan van Feyenoord. Als hij fit blijft, heb je daar een goede aan. 

Op zoek naar een rechtsbuiten

Feyenoord is ook nog steeds bezig met het aantrekken van een nieuwe rechtsbuiten. "Ze zijn heel druk bezig met een rechtsbuiten, maar toen ik de mensen bij Feyenoord sprak, waren het vooral teleurgestelde mensen, want ze hadden er alles aan gedaan om Andreas Skov Olsen naar de Kuip te halen van Club Brugge. Ze waren nagenoeg bereid om de vraagprijs van Brugge(circa 20 miljoen) te betalen. Maar de Belgen willen niet meewerken." Hij voegde daaraan toe: "Dat was voor Feyenoord een teleurstelling, want ze waren bereid heel ver te gaan. Alleen je snapt het wel, want tegen Cercle doet hij geniale dingen. Ze hielden er wel nog rekening mee dat het zou kunnen gebeuren, daarom was er ook een plan B met Diao."

Diao moet het worden

De clubwatcher leest vervolgens een appje van zijn contactpersoon bij Feyenoord voor: "Ze hopen nog steeds op Diao, dat is nog niet rond." Over Diao zegt Pieter Zwart: "Het is wel een jongen met een versnelling, dat is absurd. Hij is geen klassieke rechtsbuiten, maar wel rechtsbenig." Hij past volgens Krabbendam ook in de speelstijl van Priske: "Priske houdt ook van energiek voetbal. Ze willen hem ook nog kopen. Toen Lazio hem eerder wilde kopen, kostte die 20 miljoen, hij staat op transfermarkt voor 12, dus ze zullen diep in de buidel moeten tasten."

Lees ook