Lotomba onder de indruk: 'Die supporters zijn me altijd bijgebleven'

Lotomba onder de indruk: 'Die supporters zijn me altijd bijgebleven'

13 reacties 13
Bron: YouTube
Foto: Pro Shots

Na zijn transfer naar Feyenoord sprak Jordan Lotomba voor het eerst als nieuwe speler van de Rotterdamse club zo is te zien op het YouTube kanaal van Feyenoord. De Zwitserse rechtsback, die afkomstig is van OGC Nice, kijkt uit naar zijn nieuwe avontuur in de Eredivisie en ziet zijn overstap naar Feyenoord als een grote kans om zichzelf verder te ontwikkelen.

Lotomba begint zijn verhaal met blijdschap over zijn transfer naar de Nederlandse topclub: "Ik ben heel blij dat ik hier mijn sportieve carrière kan voortzetten. Het is een hele verandering, want ik heb lang in Frankrijk gespeeld." De 24-jarige verdediger maakte maar liefst 100 wedstrijden vol in de Ligue 1, een mijlpaal die hij ziet als een solide basis voor zijn toekomst bij Feyenoord. "Ik ben heel blij dat ik deze stap kon maken na 100 wedstrijden in de Ligue 1. Nu kan ik hier laten zien wat ik in de Ligue 1 heb geleerd."

Onder de indruk van Feyenoord supporters

Een van de herinneringen die Lotomba heeft aan zijn eerdere ontmoetingen met Feyenoord is de passie van de supporters. Hij speelde met Young Boys tegen Feyenoord in een Europese competitie en dat maakte indruk op hem: "Die supporters zijn me altijd bijgebleven. Ik weet dat ik er straks in het veld alleen maar kracht uit zal putten."

De Zwitser heeft daarnaast ook een persoonlijke connectie met Feyenoord via zijn goede vriend en voormalig teamgenoot Calvin Stengs. Lotomba legt uit hoe hun gesprekken hem hebben beïnvloed in zijn besluit om naar Rotterdam te komen: "Mijn maatje Stengs speelt hier ook en hij heeft hier veel zelfvertrouwen getankt. Stengs is een hele goede speler en ik weet nog dat hij me schreef dat Feyenoord een echte topclub is en dat ik me er goed kan laten zien."

Kwaliteiten van Lotomba

Tot slot gaf Lotomba een inkijkje in wat de Feyenoord-fans van hem kunnen verwachten: "Ik ben iemand die nooit loslaat op het veld, een echt 'bijtertje', maar ik kan ook creatief zijn en doelgericht. Dus ik ben behoorlijk veelzijdig." Met deze woorden laat hij zien dat hij vastberaden is om een belangrijke bijdrage te leveren aan het succes van Feyenoord.

Met zijn ervaring, vastberadenheid en veelzijdigheid lijkt Lotomba een waardevolle aanwinst te zijn voor Feyenoord, die klaar is om de harten van de fans in De Kuip te veroveren.

Lees ook