'Dan moet je toch nog met Zerrouki spelen'

'Dan moet je toch nog met Zerrouki spelen'

32 reacties 32
Bron: Ad.nl
Foto: Pro Shots

Feyenoord speelde gisteren niet in de competitie, omdat de Klassieker door stakingen bij de politie niet doorging. Toch is het niet rustig rondom de club, omdat de transferperiode in Nederland nog loopt tot en met 2 september. In de AD Voetbalpodcast van het Algemeen Dagblad gaat Mikos Gouka in op het afgelopen weekend. 

Feyenoord speelde niet tegen Ajax, maar inmiddels is de nieuwe datum voor de Klassieker wel bekend. "Dan komt inderdaad de beslissende mededeling. Ik heb nog een tijdje gedacht dat als de politie dan toch de toezegging krijgen, dat ze dan toch de wedstrijd door laten gaan. Dan hoor je al snel van de betrokkenen dat ze op vrijdag niet meer kunnen organiseren dat de wedstrijd door gaat." Op een doordeweekse dag 30 oktober om 18:00 wordt de wedstrijd nu gespeeld. "Feyenoord-Ajax blijft de mooiste wedstrijd die we hebben. Het blijft natuurlijk treurig dat je je beste wedstrijd rond etenstijd plant."

Geertruida vs. Lotomba

De transferwindow in Nederland is nog open tot middernacht. Feyenoord is nog druk bezig met het aantrekken van spelers om het elftal van Brian Priske te versterken, nadat het vrijdag Lutsharel Geertruida zag vertrekken. "Ze hebben al een Zwitser gehaald die Lotomba, dat zou de vervanger moeten zijn. Ze hebben natuurlijk meer spelers die op die plek uit de voeten kunnen."

Toch lijkt een vertrek van Geertruida niet zomaar op te vangen. "Geertruida was natuurlijk een leider. Daarbij kon hij op veel meer plekken uit de voeten dan rechtsback. Ook centraal en als verdedigende middenvelder en had ondanks zijn leeftijd een bak aan ervaring en een kind van de club."

 In-Beom Hwang

Feyenoord is daarna nog niet klaar. Ook In-Beom Hwang lijkt naar Rotterdam te komen vandaag. De middenvelder zou het elftal van Priske moeten versterken. "De speler had een afkoopsom van 8 miljoen in zijn contract staan. Ingewijden zeggen dat Feyenoord minder betaald, maar als dat zo is vraag ik me toch af of dat een goed teken is. Als een broodje drie euro kost en de verkoper zegt neem maar mee voor één euro dan kijk je toch vier keer of het vlees niet bedorven is."

Toch is er nog wel een vraagteken hoe het elftal dan ingevuld moet worden. "In-Beom is toch een ander type als Wieffer. De middenvelder is meer een aanvallende middenvelder. Dan moet je toch nog met Zerrouki spelen", aldus Gouka die denkt dat er nog wel wat gepuzzeld moet worden. 

Skov Olsen

Feyenoord hoopt ook nog een aanvaller aan te trekken, Andreas Skov Olsen lijkt de belangrijkste gegadigde en Feyenoord zet hoog in. De speler van Club Brugge, die gisteren nog scoorde, moet Priske meer opties geven. "Toch lijkt het nog geen makkelijk proces te worden. Brugge lijkt de speler niet te willen laten gaan."

Lees ook