Afellay: 'Dan zakt de moed je helemaal in de schoenen'

Bij Studio Voetbal op NPO1 bespreken de tafelgasten de gespeelde wedstrijden in de Eredivisie van het afgelopen weekend. Daarbij veel aandacht voor de verplaatste Klassieker tussen Feyenoord en Ajax. De inhaal-Klassieker wordt gespeeld op woensdag, 30 oktober.

Oud-speler en voetbalanalyst Ibrahim Afellay baalt enorm van de afgelaste Klassieker. "Ik denk dat ik, net als heel Nederland eigenlijk, echt uitkeek naar een van de grootste wedstrijden", begin Afellay zijn verhaal. "En als je dan hoort dat zo'n wedstrijd op woensdagavond om zes uur wordt gespeeld, ja, dan zakt de moed je helemaal in de schoenen." Volgens Afellay hoort de Klassieker altijd op een zondagmiddag te worden gespeeld, waarbij iedere supporter de gelegenheid heeft om bij zo'n wedstrijd aanwezig te kunnen zijn.

Eén van de aanwezige gasten bij Studio Voetbal vanavond was Dennis van Eersel, de Feyenoord-watcher van RTV Rijnmond. De sportjournalist dacht een vrije zondag(middag) te hebben, maar volgens hem was "vrij zijn" vandaag alleen een relatief begrip. "Het was vandaag heel veel bellen over de transfers die er misschien aan zitten te komen", vertelt Van Eersel. "Het is een dag die anders had moeten lopen, met de mooiste wedstrijd die we in de Nederlandse competitie hebben."

Op de vraag van Jeroen Stekelenburg wie van de twee (Feyenoord of Ajax) blijer is dat de Klassieker vandaag niet kon worden gespeeld, antwoordt oud-speler van Feyenoord, Pierre van Hooijdonk: "Dat is moeilijk te voorspellen."

De inhaal-Klassieker wordt, zoals eerder vermeld, afgewerkt op woensdag, 30 oktober, een aantal dagen voor de regulier geplande wedstrijden Ajax tegen PSV en Feyenoord tegen AZ. Jeroen Stekelenburg vraagt aan Rafael van de Vaart of hier geen sprake zou kunnen zijn van belasting. "Ik vind het zo'n onzin", reageert de oud-speler van Ajax. "Je wilt voetballen en elke drie dagen, zeker met zo'n grote selectie die de clubs tegenwoordig hebben, moet dat makkelijk kunnen." Reageren

Lees ook

Meer nieuwsberichten