Beelen over de loting: 'Alleen maar mooi om te laten zien dat we ons als ploeg ontwikkeld hebben t.o.v. toen'

Beelen over de loting: 'Alleen maar mooi om te laten zien dat we ons als ploeg ontwikkeld hebben t.o.v. toen'

16 reacties 16
Bron: Feyenoord.nl
Foto: Pro Shots

Feyenoord-verdediger Thomas Beelen blikt de dag na de Champions League-loting terug naar dit bijzondere moment. Op Feyenoord ONE bespreekt hij de tegenstanders, vertelt zijn gedachten erbij en waar hij het meest naar uitkijkt.

‘Het is vrij duidelijk dat we Erling Haaland en Harry Kane tegenkomen’, zegt Beelen met een grote lach op zijn gezicht. Hij vervolgt: ‘Dat zijn twee hele goede spitsen, dat had ik wel gelijk in mijn hoofd.’ De verdediger kijkt er naar uit: ‘Het zijn kansen om je te laten zien, als je het in zulke wedstrijden goed doet.’

Gevoel

De sympathieke Beelen beschrijft zijn gevoel nadat hij alle teams gehoord had: ‘Het is een mooie loting, met mooie ploegen en mooie wedstrijden. Ik vind het nieuwe format wel leuk. Een leuke loting, ik heb er zin in!’ Hij had gehoopt op een paar mooie affiches en op papier wat makkelijkere tegenstanders, waardoor er misschien wat meer kans is om door te gaan.

Beelen gaat wat tegenstanders af, Manchester City is daarbij natuurlijk de grote naam: ‘Een hele mooie om tegen een team op dat niveau te spelen.’ De beide Duitse teams zullen ook een grote uitdaging worden voor Feyenoord: ‘Het gaat moeilijk worden.’ Bij Benfica kwamen er toch wel bijzondere gevoelens omhoog bij Beelen, omdat er in de voorbereiding ruim verloren werd van de ploeg van oud-Feyenoorder Orkun Köckü en Fredrik Aursnes: ‘Alleen maar mooi om te laten zien dat we ons als ploeg ontwikkeld hebben t.o.v. toen.’

Doelen

Beelen gaat zelf beelden bekijken, maar verwacht ook duidelijke analyses vanuit de technische staf van Feyenoord.  De verdediger heeft er heel veel zin in: ‘Je voelt dan dat je er echt zin in hebt. Je krijgt echt het gevoel dat het bijna gaat beginnen.’ Hij kijkt vooral uit naar Manchester City uit: ‘Ja, het is echt mooi dat je daar mag gaan spelen.’ Het doel voor Beelen is om bij de eerste 24 clubs te eindigen en de play-offs te halen.

Lees ook

Lees ook