'Slot boekt al mooie progressie met zijn team bij het begin van een lang avontuur'

'Slot boekt al mooie progressie met zijn team bij het begin van een lang avontuur'

27 reacties 27
Bron: Telegraaf.nl
Foto: Pro Shots

Ook in De Telegraaf wordt er vooruit gekeken naar Manchester United – Liverpool, de clash tussen Erik ten Hag en Arne Slot. Marcel van der Kraan schrijft over Slot en zijn interactie met de pers, maar ook hoe Liverpool steeds meer de speelwijze van Slot implementeert.

Slot laat tijdens de persconferentie menig journalist lachen. Hij spreekt met ontspannen houding en neemt af en toe, met zijn typische glimlach, iemand op de hak. Slot durfde het zelfs aan om James Pearce, één van de grootste clubwatchers, aan te pakken. ‘Nou, dat weet jij beter dan ik, want als ik zo naar je kijk loop jij al wat langer mee’, antwoordde Slot op een scherpe vraag van de journalist die schrijft voor The Athletic. Slot had de zaal direct mee. En dat hij later per ongeluk ‘shit’ zei, wordt hem dan ook vergeven.

De entree van Slot is goed. Het voetbal is met vlagen zeer spectaculair, de media is enthousiast en de supporters zingen zijn naam op ‘Arnefield’. Oud-spits Robbie Fowler doet ook een duit in het zakje: ‘Ze gaan heropgevoed worden de komende maanden’, daarmee doelt Fowler op de spelers van Liverpool die mee moeten in de stijl van Arend Martijn Slot. Dit stuk positieve feedback is fijn want Nederlandse coaches hebben de afgelopen jaren niet de beste indruk achtergelaten in Engeland.

Statistieken

Niet alleen de publieke opinie spreekt in het voordeel van Slot, maar ook de statistieken spreken in zijn voordeel.  Tegen Brentford had Liverpool een percentage pass-nauwkeurigheid van 92 procent. Dat is in 2003-2004 voor het laatst gebeurd. Slot zelf blijft, zoals we dat gewend zijn, volhouden dat er nog veel te verbeteren is.

Het publiek genoot ervan en zong Slots naam. Ook de Daily Mail zag het en schreef erover: ‘Twee partijtjes pas in de Premier League en de nieuwe Liverpool-trainer boekt al mooie progressie met zijn team bij het begin van een lang avontuur.’ Zal het Slot lukken om zijn voorganger Jürgen Klopp te doen vergeten?

Lees ook