Wijffels ziet kansen: 'In het hele Nederlandse voetbal loopt het niet over van de middenvelders met gif en duelkracht'

Wijffels ziet kansen: 'In het hele Nederlandse voetbal loopt het niet over van de middenvelders met gif en duelkracht'

10 reacties 10
Bron: Ad.nl
Foto: Pro Shots

Bondscoach Ronald Koeman maakte afgelopen week de voorselectie van het Nederlands Elftal bekend. De komende Nations League zouden de broers Jurriën en Quinten Timber te zien kunnen zijn. De tweeling kwam tijdens het Europees Kampioenschap niet in actie door hun beide blessures. Maarten Wijffels schrijft erover voor het Algemeen Dagblad.

In 2012 stonden Luuk en Siem de Jong samen op het veld, tijdens een wedstrijd van Oranje. Dit was geen echte interland maar een zogenaamde ‘goedmaakwedstrijd’ tegen Bayern München. Bayern en de KNVB hadden een ruzie over Arjen Robben. Inmiddels zouden we weer broers kunnen zien tijdens een echte interland. De Utrechtse tweeling werd opgeroepen voor de wedstrijden tegen Bosnië-Herzegovina en Duitsland in de Nations League.

Blessure

Quinten miste het EK in Duitsland, zoals hij ook stuk van de afsluiting van het seizoen bij Feyenoord miste. De middenvelder had een blessure aan zijn bovenbeen en kon daardoor niet mee met Oranje. Quinten was niet de enige middenvelder van Feyenoord die ontbrak, ook Quilindschy Hartman en Mats Wieffer zagen het EK aan hun voorbij gaan. Maar nu is er weer een kans voor de broertjes Timber, bondscoach Koeman lijkt flink aan het doorselecteren.

Kansen

Wijffels ziet wel iets in Timber: ‘Quinten Timber kan bij de vernieuwing van Oranje een rol spelen op het middenveld. In het hele Nederlandse voetbal loopt het niet over van de middenvelders met gif en duelkracht.’ Of Quinten zal spelen, zullen we volgende week zaterdag zien. Het Nederlands Elftal speelt dan tegen Bosnië-Herzegovina. Drie dagen later is het duel met Duitsland al.

Lees ook