Slot in het AD: 'Het liefst had ik natuurlijk Feyenoord geloot, dat was leuk geweest'

Oud-trainer Arne Slot staat dit weekend een mooi affiche te wachten. Waar Feyenoord – Ajax niet doorgaat, wordt in Engeland Manchester United – Liverpool wél gespeeld. Arne Slot staat opnieuw tegenover Erik ten Hag. Maarten Wijffels van het Algemeen Dagblad is bij het persmoment en hoort Slot over zijn start in Engeland maar natuurlijk ook over Feyenoord.

‘Het voelt toch weer als mijn eerste keer Ajax - Feyenoord. Erik is het al gewend om wedstrijden zo groot als United - Liverpool te spelen, ik ben benieuwd hoe het zal zijn’, zegt Slot over de kraker van het weekend. In de voorbereiding speelden beiden teams zonder elkaar, maar daar was het gros van de internationals niet bij. Daarnaast was het aantal supporters eerlijk verdeeld, dat zal morgen in Old Trafford anders zijn.

Als Slot reflecteert op de afgelopen periode dan valt vooral het fysieke gedeelte hem op: ‘Elke wedstrijd is een gevecht, nog meer dan ik al dacht.’ De intensiteit waarmee wedstrijden gespeeld worden is hoog. Sommige overtredingen worden in Engeland met geel bestraft, waarbij het in Nederland zeker rood zou zijn geweest. Slot had dit vooraf wel verwacht, maar dat het zo stevig zou zijn dat wist hij niet. Het maakt het, volgens de goedlachse trainer, nog moeilijker om wedstrijden te winnen.

Loting Champions League

Liverpool lootte donderdag tijdens de loting van de vernieuwde Champions League een ploeg uit Nederland. Niet oud-werkgever Feyenoord, maar PSV kwam uit de computer rollen. Slot: ‘Het liefst had ik natuurlijk Feyenoord geloot, dat was leuk geweest.’ Slot ziet PSV als een van de zwaarste tegenstanders die uit pot drie zat. Ook is het lastig voor te stellen hoe deze nieuwe stijl van het miljoenenbal gaat uitpakken. De teams ‘overwinteren’ sowieso en spelen in januari ook nog wedstrijden, dat is echt anders dan voorheen. Reageren

Lees ook

Meer nieuwsberichten