'Die is wel toe aan een grotere competitie'

'Die is wel toe aan een grotere competitie'

34 reacties 34
Bron: Ad.nl
Foto: Pro Shots

Feyenoord ziet mogelijk Lutsharel Geertruida alsnog vertrekken deze transferperiode. Gisteren werd bekend dat RB Leipzig zich weer heeft gemeld. De overgang, waar ongeveer 20 miljoen euro mee gemoeid zou zijn, moet dan voor 20.00 uur afgerond zijn. In de AD Voetbalpodcast van het Algemeen Dagblad denkt Maarten Wijffels dat het een goede stap is voor Geertruida.

Geen verrassing

Dat de overgang tot stand zou gaan komen was natuurlijk geen verrassing. De verdediger heeft nog een contract tot einde van het seizoen. Daarnaast is de speler zelf ook wel toe aan een nieuwe uitdaging. “Het is ook wel logisch als je Geertruida ziet. Die is wel toe aan een grotere competitie”, zegt Wijffels.

Aston Villa

Eerder deze window leek Aston Villa geïnteresseerd, maar uiteindelijk kwam RB Leipzig in beeld. De Duitse club was vorig jaar ook al dicht bij zijn komst. Wijffels weet dat het een goede stap kan zijn. “Daar moet je zijn. Het is een mooi tussenstap, een club die de naam heeft een springplank te zijn. Ze hebben net Dani Olmo verkocht en Xavi Simons werd ook al gelinkt aan Bayern München.”

Geertruida

Lutsharel Geertruida is een kind van de club en van Zuid. De verdediger is opgegroeid onder de rook van De Kuip en leerde voetballen op de pleintjes in de buurt van het stadion. Geertruida speelt al sinds 2012 voor Feyenoord. Hij maakte zijn debuut in het eerste op 23 december 2018 in de uitwedstrijd tegen ADO Den Haag. 

Hij speelde tot nu toe 223 duels in de hoofdmacht van Feyenoord en werd uiteindelijk zelfs aanvoerder van zijn club.

Lees ook